avatar

Няколко прости съвета за борба против бръчките

В руските сайтове могат да се прочетат най-различни съвети как да се борим против стареенето на кожата си. Прочетох, че ако в сусамовото, маслиновото или прасковеното натурално масло капнем сок от лимон или от алое, ще се получи лечебен компрес. С него намазваме клепачите си, покриваме ги със салфетка, а отгоре слагаме затоплена кърпа. Стоим така 15 минути и след това не е нужно да изплакваме лицето си.

Правилното измиване на маските за лице е първо с топла, а после със студена вода. Ако в маската са вложени твърде много мазни компоненти, е добре водата да се подкисели с лимонов сок или оцет. 

Една от най-лесните и ефикасни маски за лице против бръчки е следната:

Накисваме филия бял хляб в прясно мляко, изстискваме я леко, нанасяме я върху лицето си и поставяме отгоре хартиена салфетка. Държим 15 минути и измиваме с вода. Ако тази маска я правим ежедневно, след седмица ще имаме видим резултат.

Един несложен крем за суха кожа може да се направи в домашни условия. Разтопяваме на бавен огън свинска мас и добавяме в равни пропорции течен мед и сок от алое. Разбъркваме две-три минути и сваляме от огъня. Охлаждаме и съхраняваме в хладилник за около месец. 

Една от най-ефикасните маски против бръчки, която се използва от актьорите, измъчващи лицето си с много грим, съдържа следните съставки: маслен разтвор на витамин Е, какаово масло и масло от морски зърнастец. Всичко се смесва в равни части, нанася се на лицето в продължение на 2 часа и след това кожата става нежна и гладка.