avatar

Черното е винаги модерно!?

Черното на всичко отива, нали? Особено зимите, забързан за работа установявам, че целият град като че е тръгнал на погребение. Велик вожд ще да е сдал багажа- много народ се е почернил. Е и аз не правя изключение в палитрата, черно и тъмносиньо е целият размах на въображението ми, относно дрехите. Пък и пести доста време от мислене за глупости, тип- кое с кое си отива, още повече че съм мъж и хич не би трябвало да си задавам подобни въпроси.
Чат- пат, в сивата зимна тълпа, се мярва някоя около 50 годишна кака, с оранжево или светло бозаво палто. Интересно е да се наблюдават реакциите на околните. Повечето хвърлени към въпросната особа погледи са тип- взеха и по улиците да ги пускат, що не ги лекуват горкичките- или пък очакват, всеки момент да запеят руски химни и да замършируват през оживената тълпа. Толкова е свикнало окото, с черното като фонов цвят или цвят основа!
Да, вярно, черното трудно се цапа. Черното е секси. Според не потвърдени данни, черното прави гърдите да изглеждат по- големи. Черното е символ в бая музикални стилове. Не мога да не си спомня далечните времена, когато ходех на училище. В манията си за оригиналност, всеки един от нас, се бе издокарал почти като останалите. Макар и да извоювахме свободата си да сме без униформи, почти всички, отново се набутахме в шаблона като в казарма! Много ограничаващо нещо е свободата, нали!?
Благодарен съм на топлото време, че върна цветовете в живота ни. Но след лятото отново идва зима, нали? В природата всичко е цикъл (съвсем в прав текст го казвам). А до тогава ми остава да се радвам на малкото цветове върху (а надявам се и във) хората. Толкова е прекрасно когато животът е пъстър! Обичам завръщането на белите полу прозирни панталони през които прозира още по- сластно цвета на кожата и едва загатнатите прашки. Шарените блузки с големи деколтета, които са оставили пъпчето отворено, червените бодита, които демонстративно са показали малко от хълбока извън дънките, небесно сините прашки показали се три пръста над панталонките. За късите летни пули и роклички, особено леко развети от вятъра (полу или пълен клош) гледам да не се сещам че съвсем ще ми се възпали въображението:) .
Та за черното. Опитвам се да не мисля за това, че цветовете може би избиват от вътре на вън. И че хората се обличат в унисон с мислите и характера си. Ще ми се да не е така и дано не съм прав.
Вчера, към три часа, бързайки да се прибера преди не състоялият се дъжд, се разминах с млада, 27-28 годишна девойка която беше в черно. Водеше малко момченце за ръка. Почти не ми направи впечатление, докато не видях черният шал на врата и.