avatar

КАК ДА КАНДИДАТСТВАМЕ УСПЕШНО ЗА ИКД ?

В сайта на ЦРЧР тази седмица  излезна новата ПОКАНА  за кандидатстване за Индивидуална квалификационна дейност по
Секторна програма "Коменски" с краен срок на подаване на документите на:

30.04.2009г.

 За да улесня труда на тези от вас, които желаят да опитат предлагам следните съвети:

 1. Прочетете ПОКАНАТА няколко пъти с максимално разбиране. Там е поместена цялата ви необходима информация за подготовка на нужните документи, насоки относно срокове, както полезни линкове и ред други първостепенни по важност неща.Четете внимателно, ако трябва - водете си записки.

 2. От  тук - електронния каталог на европейската комисия (линкът го има изписан и в Поканата) си изберете курс.  Когато избирате, обърнете  внимание на датите, дали са в интервала посочен в Поканата -  01.09.2009г. - 30.04.2010г.

 3. Пишете до организатора на курса ( в база данни има цялата информация за курсовете, вид, организация, лица за контакт, мейли) като го информирате за вашия избор и попитате за свободни места. Поискайте му писмо за предварителна регистрация и програма на дейността по дни. От него трябва да получите и кракото описание на курса ( на работния език на курса). Ако такава информация вече съществува в сайта на приемащата организация, можете да копните от там.

 4.Попълвайте формуляра, като изчитате всичко написано по него. Там няма МАЛОВАЖНИ неща. Вашата мотивация ще бъде видна от попълването на точки 3.4., 3.5., 3.6., 3.7. Добре е да прочетете всико свързано със Секторна програма "Коменски", както и за другите програми по "Учене през целия живот", Практическото ръководство, всичко, което е под Коменски в ляво на сайта, както и в дясно - често задавани въпроси, полезно(речник), карта на сайта.

 В общата покана са изброени приоритетите - съобразете се с тях когато се мотивирате. А също и със критериите за оценка. Отговаряйте последователно на всеки зададен ви във формуляра въпрос, дори отговорът му да ви изглежда, че се подразбира от самосебе си. Бъдете ясни в изказа си и с перфектен правопис, защото всичко се съблюдава.Покажете, че вярвате в себе си, за да могат и другите да повярват във вас.

5. Съветвам ви да попълвате Европас езиков паспорт и CV- Европас  он лайн, защото има жокери за подсказване и става по-бързо и без много чудене. Когато ги свършите, можете да си ги съхраните като уърдов документ и да си ги пратите като мейл.Бъдете изчерпателни.

 6. Формулярът трябва да бъде подписан двустранно от вас и работодателя и подпечатан с печата на вашата институция. Работодателят ви попълва Писмо - уверение, което теглите от сайта - тук

7. Изключително е важно да окомплектовате 8-те неща, които се изискват от вас (7 - на хартиен носител и 1 на електронен) и да ги пратите по пощата на адреса на агенцията в опредления срок. ПРЕБРОЙТЕ ДО 8 ЗА НЕОБХОДИМИТЕ НЕЩА (ОТ ПОКАНАТА) и СЛЕДЕТЕ КАЛЕНДАРА, би било жалко да не успее добра кандидатура, поради недооглеждане.

 8. Не се притеснявайте да търсите информация от агенцията. Служителите са истински  професионалисти  и изключително отзивчиви. Те ще ви дадат точната и безплатна консултация за всичко. Цялата процедура по кандидатстването е безплатна, затова не харчете излишни пари!!!

 9.Ако не успеете сега, не се отказвайте. След класирането ще получите писмо от Агенцията с техните препоръки,   как да превъзмогнете слабостите. Което означава, че следващия път ще бъдете по-добри. Аз успях на третия път, за което благодаря на Агенцията. Те ми показаха как да стана по-добра, за да постигна повече!

 10.Вие започнете сега и не се отказвайте. Трудно е само първия път. И знайте, че всичко, което следва си струва цената.

Покана Формуляр за кандидатстване