avatar

Група за подкрепа на родители преживели загуба на бебе

Загубата на дете по време на бременността или след раждането е изключително силно и тежко преживяване за семейството. Редица изследвания и чуждестранният опит сочат, че събирането на група от хора с подобни преживявания може да помогне за преодоляване на травмата.

-
Затова фондация „Макове за Мери“ и екип на Психо-социален институт за семейството към ПИСЕЛ решиха да стартират съвместно група за емоционална подкрепа на родители, преживели перинатална загуба. Такива групи функционират в множество страни по света с много добри резултати, но в България това се прави за пръв път. Първата среща на групата беше на 12 февруари 2013г.
-

Срещите ще се провеждат всяка сряда от 18 до 19.30 на адрес: ул. „Княз Борис Първи“ 122, ет 2. Първата среща е на 17 октомври в 18ч.

-
Такса участие: 15лв. или по-малко според възможностите на участника

-
Групата е отворена за майки, бащи, семейства, независимо откога датира тяхната загуба и дали бебето им е починало преди или след раждането, вкл. в ранните седмици на бременността. Това е място, където те могат да говорят свободно за преживяванията си и да получат разбиране от други родители.

-
Какво представлява групата можете да чуете в разговора ни по БНР от 17.06.2015г.

Всеки, който се интересува от групата, иска да я посети или да получи повече информация, може да се свържете с нас:

-
Елена Кръстева: info@elenapsi.com, телефон за контакт: 0885121345
-
Доротея Панова: panova.doroteia@gmail.com, телефон за контакт: 0893583231

-
Двамата водещи са семейни психотерапевти с опит в семейното консултиране и воденето на групи за родители.

-
За записване: info@elenapsi.com

-
Линк към разговора:

http://bnr.bg/horizont/post/100569629/pri-zagubata-na-dete-trabva-da-spodelash-s-hora-prejivavashti-sashtata-bolka

-
Група за подкрепа на родители преживели перинатална загуба стартира на 17 октомври 2018 г. Проектът е на фондация „Макове за Мери“ и екип на Психо-социален институт за семейството към ПИСЕЛ.
-

Източник:
http://semeina-ekologia.org/