avatar

Първанов свиква разширено заседание на Съвета за децата и младежта

"Основна цел на съвещанието е обсъждането на План за дейността на институциите, неправителствените организации и бизнеса, в резултат на проведената на 9 март т.г. дискусия на тема “За децата на България – откровено и ангажирано”. За участие в заседанието са поканени членовете на съвета, представители на държавни инстит  уции, на специализирани институции за деца в неравностойно положение, неправителствени организации, кметове, ръководители на медии" - утре, 4 април,   в 9.30 часа на “Дондуков” 2.  /по информация на нетинфо/
   Колеги, родители, гости, какво става с нашата петиция? Да разбирам ли, че намирате за безсмислено всякакво действие?
 Предлагаме Ви евентуален текст за петицията и разчитаме на Вашите мнения и корективи, преди окончателното и пускане в пространството:
  „Против прибързаното и чисто административно въвеждане на постъпване на децата за обучение в първи клас на шест години – ние, долуподписаните граждани  на Република България, изразяваме несъгласието си въвеждането на задължително обучение в първи клас на шест годишна възраст да се администрира преди цялостно реформиране на учебното съдържание  и структурата на учебния процес. Водещото мото е благото на децата, всички мерки и държавни административни решения трябва да отговарят на този критерий и резултатите от тях не бива да бъдат в техен ущърб. Настояваме за провеждане на широкомащабна дискусия относно постъпването в първи клас на шест години - между професионални педагози, психолози, родители и управляващи, , която да предшества приемането на съответните промени в Закона за народна просвета.”