Културни забележителности на България - 3 клас, човекът и обществото

Предлагам ви две презентации по учебника на Булвест. С тяхна помощ може не само да се разкаже за забележителностите на България, а и да се покаже на картата къде точно се намират те.

 

 Културни забележителности 1

 Културни забележителности 2

 

Първата презентация съдържа 96 снимки от 21 обекта. Това е повече от предвиденото  в учебника, но презентацията е напълно интерактивна, така че учителят във всеки момент може да прецени дали да разкаже повече или по-малко за даден обект. Разбира се, възможно е тази роля да се предостави и на ученици, които предварително са се подготвили за целта.

Към всяка снимка е предвиден и бутон „?” с който може да се покаже какво точно е изобразено на снимката. (Ако случайно забравите кое какво е :) )

 

Втората презентация е оформена като упражнение за децата. Предназначена е за работа на интерактивна дъска, но с успех може да се използва и само с мишка. Добре е във втория случай да се инсталира програма, която показва по-голям курсор, за да могат децата по-добре да следят какво се случва на екрана.

 

Някои от упражненията са доста трудни, но трябва да се има предвид, че презентацията не е за изпитване, а за затвърдяване на знанията. След няколко последователни грешни отговора се достига до верния.

 

Бързах да довърша презентациите, преди да е остаряла темата. По тази причина втората част има само няколко упражнения. Някой ден сигурно ще добавя още.