Кратка обяснителна бележка

Дали „Да” – или пък „Не”?
Да, оценявам публикации. Защото искам моите публикации също да бъдат оценявани. Оценявам ги в смисъла който са  вложили авторите на сайта в думите „Да, това беше полезно за мен” и „Не, не ми е полезно”.
При оценяването на една публикация за мен е важно : 1. Какво всъщност пише в нея. Какви са идеите на автора, какво иска да каже и до каква степен може да обоснове тезата си. 2. Отговаря ли тезата на моите лични възгледи, или има основание да се опитам да опровергая тезата. 3. Харесва ли ми или не начинът на изразяване, постройката на изреченията, логическата връзка и изразните средства. 4. Събужда ли писанието някакви мисли, емоции, усещания в мен.
Това е всичко – много е просто. Не ме интересува кой е написал статията . Не ме интересува дали той е учителка или индианец. Да, има автори които изобщо не си правя труда да чета или да оценявам, защото начинът им на обосноваване е толкова странен и неразбираем за мен, че изобщо не мога да схвана за какво става дума. Това не значи че съответният автор е лош, или че това което е написал е лошо. Това значи точно и само, че аз не го разбирам, приемам и оценявам като полезно за мен.
Напълно реално е някой да се обиди от мой твърде емоционален коментар или отрицателна оценка. Но! Понеже в един вчера самозапалил се спор няколко пъти се спомена лозунга „Обичам си истината” , в нейно име се чувствам длъжна да доведа до знанието на околните : не съм оценявала пост на queen_blunder. Просто не е предизвикал в мен желание нито да го отрека, нито да го приема. Това нищо не означава за никого – това е моето лично и собствено мнение, с което никого не обвързвам и не задължавам, а още по- малко наказвам. Честно казано, на мен ми е крайно обидно, че някой въобще си позволява да ме обвини в лично пристрастие при оценяване на текст. Освен това, доколкото разбирам, аз явно съм обвинена в повече от една отрицателна оценка, което е смешно. По простата причина, че отдавна съм надраснала втория клас от прогимназията.

Наистина, много моля някой който може, да провери и да потвърди думите и действията ми, защото е глупаво да се стряскаме от призраци при всеки получен минус. Не бих искала 942- ма човека (към момента) да останат с впечатлението, че аз постъпвам нечестно и пристрастно, както се намекна вече няколко пъти.