ПОБЕДА!

Честита победа!

Добро утро, скъпи български учители!

Започвам да пиша тези редове в неделя, на 21 октомври 2007 г., сутринта. Стачката още не е приключила (всъщност не се знае още знае ли се или не! Ако питате мен изобщо не бива и да приключва с такова едно споразумение.), но аз имам желание да ви чиститя именно днес. Защо? - Защото вие победихте. Днес вие сте безприкословни победители! Победихте всички и въпреки всичко! Пробудихте се от дълъг сън и раздрусахте всички още дремещи българи с вика "Ста-а-а-а-а-вайте-е-е-е-е!".

Добро утро, скъпи български учители!

Борихте се със страха си и го победихте.
Борихте се срещу информационното затъмнение и го победихте.
Борихте се с управляващите и ги победихте.
Борихте се с мухлясалите си синдикати и ги победихте! Преборихте Янка, Крум и ... оня другия, които претендират безочливо да са изразители на най-знаещата, най-можещата, най-уважаваната, най-важната професионална общност! Още преди протестът ви да е приключил, тяхната (на видните синдикалисти) съдба е ясна. О, нека само посмеят да развеят байрака на победата!? Те, жалките синдикални утрепки, които можеха да приключат цялата история за седмица. С цяла България настръхнала в очакване на епохална промяна! С вас, стоте хиляди, по площади и улици, за ужас на бездарниците "по върховете". О, нека само посмеят - ще ги пометем като есенен лист по време на буря! 

Кажете им, ако обичате, отрано. Кажете им сега да започнат да прибират  мръсните си инструменти, да си стегнат багажеца и да напуснат - тихо(!). И да ви искат прошка за всичко, което ви причиниха! И никога повече да не се изказват, камо ли от нечие чуждо име! Разбирате ли, че те говореха от ваше име?! Разбирате ли го това?

А разбирате ли, че те тръгнаха на преговори без да си направят труда да създадат дори една единствена  идея за развитието им? Разбирате ли, че Дамата и господата, тръгвайки на бой, не си бяха взели най-страшното оръжие - информацията?! Нито пък някога са имали в главите, в бележниците или чекмеджетата си, или дори в главата на някой консултант, инструмент за симулация - модел - за движението на стойностите, за да знаят къде могат и къде не бива да отстъпват! (Така де, защо да се мъчат, като с 100.000 пехотинци битката не може да бъде загубена!) О, мръсниците те!  
А за информационната им политика какво да кажем?! ...?! А със задължителното условие за индексацията на париците ви какво стана?! (Знайте, че още утре правителството може да генерира инфлация! И за месец договорените 650 лв или 850, или 1.000, ще се превърнат в същата като сегашната ви мизерна заплатка!!!!! После най-вероятно ще хвърлят вината върху вас, лекарите и горските, и тяхната кошница ще е пак оплетена. Пак ли ще стачкувате? Със същите си "лидери" ли? ...   )

(Прощавайте, обикновено не се паля така, но сега ...)

Кажете им да  се скрият и да не се показват, защото тяхната битка те я загубиха. А това, че продължават да говорят, че щяли да загубят доверието ви, ако ... незнам си какво се случело, това е само израз на неадекватност. Те просто не са в час - те си отиват при всички положения! Кой да ги замести на масата на преговорите има. Това сте всички вие, които четете тези редове. Аз и другите ще помагаме с каквото можем ... и ще го правим с любов и уважение!

Добро утро, скъпи български учители!

Честита победа! 

И ...запретвайте ръкави, че очевидно други не са способни да свършат хубаво работата .


ОБИЧАМ ВИ, СКЪПИ БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛИ !