avatar

Да помогнем на Светльо!

30 април 2007

Светльо
Дай шанс на Светльо!
Абонатите на

VIVATEL, Mtel и GLOBUL

вече могат да направят дарение

за Светльо*

като изпратят SMS

(може и без никакъв текст)


на кратък номер

1365

Цената на един изпратен от Vivatel и Mtel SMS е 1 лв. без ДДС.

Цената на един изпратен от Globul SMS е 1.50 лв. без ДДС.


Историята на Светльо:

Светльо ПечатЕ-мейл
прочети цялата статия
Светльо на 15/09/2006г.
Това е Светльо. На седем години е. И неговата съдба е сходна систориите на Дари, Цвети и много други деца. Безгрижно детство, игри,приятели, забавления...докато дойде моментът на страшната диагноза.Левкемия... При Светльо тя е в една от най-редките си форми -лимфобластна левкемия с наличие на филаделфийска хромозомна форма –190.
прочети цялата статия
Светльо в болницата
Следва обичайната химиотерапия, от която детeто рязко променя външния си вид но запазва усмивката си и жаждата си за живот...

Заболяванетона Светльо е диагностицирано през октомври 2006 год. – по същото време,по което беше открита и болестта на Даринка.
От тогава и досега, момченцето е пациент в клиниката по детски и генетични заболявания към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

Животът на Светльо зависи от спешна трансплантация в чужбина. За нея са необходими 200 000 евро...

Животът на Светльо зависи от трансплантация в чужбина...

Наложително е след приключване на химиотерапията, Светльо да замине веднага за трансплантация в чужбина. Докато не се извърши КМТ, животът на малкия първокласник е в постоянен риск.

В интервю за в-к „Отзвук” лекуващата лекарка на Светльо – д-р Ангелина Стоянова, обяснява:
„Дететоима шанс да оздравее, но за съжаление неговото заболяване спада къмгрупата на по-рисковите. Именно затова събирането на средства закостно-мозъчна трансплантация дава по-големи шансове и по-голямасигурност...”

Трансплантацията трябва да бъде извършена вчужбина, защото детето няма в рода си подходящ донор, както и порадиналичието на Т (9:22) Р 190 форма.
Според д-р Стоянова, държавите, в които това е възможно, са Германия и Израел.

Направили сме запитване до клиника „Хадаса” в Йерусалим, както и до клиники в Германия, Холандия и САЩ.

Осъществихме връзка с немски специалисти

Д-р Нюрнбергер, завеждащ детското отделение на трансплантационната клиника в Идар-Оберщайн, Германия,принципно е готов да поеме лечението на момчето. Цената за КМТ е около180 000 евро, за период от 3 месеца. Цялото писмо на професора можетеда прочетете ТУК.

Проф. Бадер, от университетска клиника във Франкфурт на Майн,Германия, също потвърди, че Светльо може да бъде лекуван при тях.Лечението ще е интензивно и ще продължи 8 месеца. Разходите потрансплантацията ще са между 150 000 и 200 000 евро.

Очакваме в скоро време от Children's Hospital в Бостън да разгледат документите на Светльо и да получим оферта. Ориентировъчната цена за трансплантация започва от 350 000 долара.

Родителите на Светлозар са подали молба до КЛЧ към МЗ на 13.02.2007 год.
Надявамесе през следващата седмица документите му да бъдат разгледани и насемейство Чолакови да бъде отговорено дали МЗ ще подпомогне лечението вчужда клиника.
В случай на положителен отговор, според Правилникза дейността на Център „Фонд за лечение на деца”, чл.4, ал.(4), заСветльо ще бъдат отпуснати около 20 000 евро за търсене на донор всветовната донорска банка.

Остават още два месеца

Всредата на март малкият ще бъде подложен на поредния пети блоквисокорискова химиотерапия, а след него го очаква и последен - шестиблок. След това ще премине и един курс по-слаба химиотерапия.
Колкотои да е тежка и с множество странични ефекти, терапията е наложителна,за да бъде овладяно производството на бласти и левкемията да премине вдостатъчна ремисия за КМТ.

Химиотерапията на Светльо ще приключи окончателно след около два месеца.
За това време е жизненоважно да бъдат събрани парите за трансплантацията!

Светльо вярва!

Да му подадем ръка, за да забрави час по-скоро ужаса и самотата в тясната болнична стая и отново да се върне в клас!
Той вярва безрезервно, че ние възрастните можем всичко. Затова търпеливо понася болката и очаква пълното си оздравяване.

Нека си припомним думите на невероятния Валери Петров, изречени пред "Българската Коледа":
"Азсъм направо неспособен да си представя изобщо, че един човек би могълда живее, а трябва да умре, защото липсвали пари да го спасим. Такавасмърт ми се вижда нелепа, абсурдна. Но дваж по-нелепа, дважпо-абсурдна, просто непобираща се в ума е тя, когато става дума замалки същества, не видели нищо от живота, който дори когато не е чактолкова щастлив, пак е велико щастие."

Заедно да дарим на Светльо това велико щастие Живот!


Историята на Светльо можете да прочетете на личния му сайт: http://leukemia.hit.bg

Дарителска сметка на Светлозар Чолаков: Сумите до момента:

BGN BG92UBBS80021005296320 76 761, 74 BGN

USD BG85UBBS80021107293110 305, 55 USD

EUR BG32UBBS80021418724010 870, 86 EUR


BIC UBBS BGSF

Обединена Българска Банка (ОББ)
за Светлозар Асенов Чолаков


Когато помогнахме на Дарина, разбрахме, че интернет е сила. Нека продължаваме да го правим!

http://www.save-darina.org/

Клипчето на Светльо

http://www.recaida.com/indexin/zovzapomosht/video.html