avatar

История на театъра

От днес стартираха дейностите по интереси в нашето училище. Групата, която ще водя е свързана с голяма моя страст, а именно ТЕАТЪРА

 В първия час с моите актьори се получи интересна беседа, защото децата споделиха какво знаят за него, за какви видове театър са чували, какви театрални постановки са посещавали и какво е усещането, когато наблюдават актьорската игра непосредствено пред тях. Съгласихме се, че да си актьор на театрална сцена е по-трудно и по-отговорно, отколколо да се снимаш във филм, защото в театъра няма втори дубъл. 

 За да научат повече за театъра и каква е неговата история им бях подготвила специална презентация, която им представих и изгледаха с интерес. Любопитно им беше да узнаят колко древно е това изкуство и как хората не са ходели на работа, за да посетят театралните постановки. 

 Накрая им раздадох листчета, в които да напишат какво биха искали да правим в нашата скромна трупа. След като ги запознах с дейността на групата се оказа, че виждаме театралното изкуство еднакво и че желанията им ще бъдат изпълнени - заниманията ни ще са творчески, актьорски, танцувални. 

 Добре дошли в студио "Театрална маска"!