avatar

Как рекламират хората

Ето ви две реклами (едва ли е нужно да казвам, че не са правени в България). Пример как може да се направи хубава реклама без да се залага на неизменно секс и жени с големи дини.

Първата е реклама на KLM, холандските авиолинии. Звукът е от действителен разговор в кабината. Пилотите обявяват на глас действията си не само по филмите. По този начин звуковият запис от кабината (който е в черната кутия) може да разкрие дали действията на пилота са се разминали с намеренията му.

При размърдването на перата пилотът казва "Wind speed 3-0 knots" (скорост на вятъра 30 възела). Щом лебедът си пъха човката под крилото -- Set wingflaps и при изваждането на човката -- Flaps are set (настройка на задкрилки... задкрилки настроени). При размърдването на опашката -- "Check flight controllers" (проверка на контролните плоскости). Щом лебедът се засилва (придружен от звук на форсиран реактивен двигател) -- Set take-off thrust... We have Vr! (тягов режим "излитане"... имаме скорост за издигане) и щом си прибира краката -- Gear up (колесникът е прибран)

 


Това е другата реклама. Предполагам че повечето потребители ще могат да си я преведат и сами.