avatar

България и Девата от Гуадалупе

Пореден пожар и поредна неадекватна реакция на полицията. Аз съм просто изумена. За инцидента с асеновградския Химко, четете тук:http://news.ibox.bg/news/id_1482700766

Не толкова ме впечатли фактът, че нещо се е запалило, а версиите, които според НТВ полицията ще разглежда:1)детска игра 2) повреда в инсталацията 3) прескачане на искра от горящи стърнища.

Хайде сега ми обяснете, защо никъде няма умишлен палеж? Защото аз не мога да го зацепя това нещо. Заводът не работи от месеци, не преработва торбичките, и хвръква искра и те се запалват така, че все още не могат да ги изгасят. Димът е силно токсичен, но "за щастие, вятъра духаше в правилната посока и димът отиде към близката планина". Голямо щастие, няма що. Не и за планината. Или за планетата. Хората се чудят как да рециклират и да не замърсяват, на нашите "фирми" им е практика като закъсат да подпалят каквото им пречи. Било то торбички или снаряди.

Честно казано много ме е яд на реакцията на полицията от време не време(?). При това, това не е първия пожар за фирмата. Чудя се какво щеше да стане ако вятъра беше решил да се изгаври с подпалвачите и се беше обърнал. Колко жертви трябва да има, за да се потърси веднъж на някой отговорност.

В с нищо не свързан с този инцидент, "въпреки убежденията на социалните служби и предлаганата и помощ, 21-годишната майка, която изхвърли детето си в боклукчийска кофа увито в найлонова торбичка не пожела да си вземе детето обратно и се отказа с него". Въпреки това, прокуратурата все още я разследва дали пък не е искал да го убие...

Като слушам тези новини, мисля, че трябва да трябва да запалим свещичка на Девата от Гуадалупе, че все още не сме изгорели, отровени, смазани, удушени или каквото и да е друго. С такава систематична липса на търсене на отговорност, на който и да е, просто си е чудо, че сме живи.