avatar

Ал Гор и новата му нобелова награда

Току що чух, че Ал Гор е спечелил нобелова награда. Това е просто отвратително.
Едва ли бих могла да стана по-зелена от колкото съм сега, но ако трябва да бъдем честни филма му беше чиста пропаганда. Човек можеше да види как Ал използва различни техники, за да въздейства на хората. Беше гнусно. Не че това което каза не е вярно, но все пак, не е това начина.

Това което най-много ме безпокои е степента, в която се влияят от публичното мнение от Нобеловия комитет. Тези награди се дават за уникални постижения, които дават изключителен принос в развитиет на човечеството. С какво по-точно Ал Гор допринесе. Че направи филм с общо известни факти, които от горе на всичкото не бяха поднесени като такива, а едва ли не като негови лични открития. Ами не са негови. Животът му, той няма никаква връзка с глобалното затопляне.
"Аз бях следващият президент"??? Стига бе! Всичко беше един добре замислен театър, с който да си донесе известност!

По принцип му симпатизирах на изборите. Но сега ме дразни. Издразни ме още щом го видях да ползва думи и изрази на Тони Робинсън, за да изглежда забавен. Отврат. Толкова съм потресена!

Да бяха дали Нобеловата Награда, на някой от отвлечените журналисти в близкия изток, които въпреки всичко искат да останат там и да отразяват събитията, за да знае светът какво се прави там. Да ги бяха дали на някой от монасите в Бирма или на някой от учените, които се борят да докажат глобалното затопляне и го правят въпреки присмеха на всички останали. Да я бяха дали на някой от отговорните за решението на ЕС да намали вредните емисии- много повече от колкото АЛ Гор или САЩ са направили до сега за тази планета. Да я бяха дали на нашите сестри, които преживяха толкова много. Или на Майкъл Мур, чиито филми са толкова въздействащи и то не благодарение на заучени реплики.

Просто съм възмутена. Знаех, че са предатели, от Нобеловия комитет, но чак пък толкова. Трябва да хване някой и да ги разстреля и на тяхно място да сложи компютър. Поне тогава ще имаме истински лауреати. А на политически изгодни клоуни.