avatar

Част 3 на дългото предисловие към историята за Траяна и зловещата котка

Част 3 – „Кой всъщност е голямата любов на Сюзън Уолш?”

После Сюзан вече може да почне да „гледа” децата и да отвори нежното си сърце за любовта на живота си – двете котки Писи и Пуси, немската овчарка Гретхен, пекинезчето Ли-Цзян-Пън (известен просто като Ли) и йоркшъската териерка Маги Татчър.

Т.е. – да си дойдем на думата за зверовете вкъщи по американски.

Започва хранене със специални, заглаждащи косъма храни и сипване на вода в почти "гноясалите" им купички в които лугата се е насадила за вечни времена... Хм, луга? Сюзан е грижовна и тя определено не може да понесе подобна ситуация по отношение на 5-те любови в живота си – тя ги изчаква да се нахранят, вдига купичките, леко ги заплаква на струята на 300-доларовия си кухненски кран и смело ги напъхва редом до бибероните на бебока в миялната.

Кофти е само, че вече бебето има алергия към Писи и Пуси, а сестричето му от 1 година има астма, заради космите на трите дългокосмести кучета. Но тяхното семейство ще преодолее всички трудности, защото те са силни и горди американци, а американците преодоляват всичко, нали? Ученичето май е най-здраво, но Сюзан вече е решила с Боб да му подарят 3 морски свинчета за Коледа, за да го приобщят към здравословните проблеми на останалите 2 деца - не бива така да се цепи от силното им семейство...

Сюзан много обича Писи, Пуси, Гретхен, Ли и Маги Татчър и по-скоро ще спре да „гледа напрегнато” децата си, отколкото да лиши нежната си душа от любовта на четирикраките. Няма американска къща без поне 1 котка, независимо от алергиите на децата в семейството... А някъде са натъркаляни и по цели хранителни вериги: риби и папагалчета + котка + куче. Добре би било, котката да изяде предходните две, преди кучето да й види сметката.

Но ако кажа тази шегичка в някоя американска къща, при всички случаи ще имам да отслужвам часове общественополезен труд по присъда за теоретично насилие над животни.

...................................

<< част 1  <<част 2                              >>част 4