avatar

Обучение в условия на карантина

Днес се обучавахме с дъщеря ми в условията на карантина. Беше трудно, тъй като аз и жена им трябваше в същото време да работим от къщи. Същевременно, shkolo.bg не работеше. Имаше надпис, че трябва да започне работа в 8.30, но това така и не се случи в уречения час.

Учителката ни писа във Фейсбук, че почваме уроците от Уча.се. И се почнаха въпросите - там клиповете бяха само демо версии. 2 минути максимум.
Малко по-късно се случи чудото - получихме безплатен абонамент. Благодаря на Дарин за жеста. Сигурен съм, че този жест е бил към всички.

А там материалите наистина са много добри. Имах възможност да давам по някое ухо и ми хареса начина по който се представят. Имах възможност да чуя уроци за първи клас. Само че детето неусетно някак все отиваше към други класове, няколко пъти се беше забила в уроци по философия, вместо да стои на Математика за 1-ви клас.

Утре нямам търпение да видя какви са уроците по телевизията. Надявам се да са увлекателни и да задържат вниманието на децата, нещо, което трудно постигаме в условията на карантина.