Оправете титулната страница!

Публикувах разказ на главната страница по съвет на приятел. Какво бе учудването ми когато за броени часове той бе обграден от всякакви по жанр и тертип материали - пътеписи, киноложки откровения, доста прилична и доста лоша поезия,коментари и есета и дори някои словесни отпадъци. Да не се лъжем - с уважение и интерес прочетох някои разкошни неща в блога като хумористичното разказче за четенето на "Под игото" или коментара за "Титаник". Но трябваше да се ровя на доста задни страници.
Някои блогери просто изливат всяко възприятие в думи и то, понеже са много важни - на главната страница. Тя заприличва на панаир, от най-шарените, но и от най-неподредените. Не съм против свободата на словото. Но всеки тип слово си има своето специфично място. Да сте чували израза "Манджа с грозде"?
На срещата на блогерите миналата седмица чух интересна и разумна идея. Защо пишещите братя да не могат да публикуват само в съответния блог съобразно тематиката на писанията си? А главната страница да се превърне в нещо като вестник/таблоид/, на който всеки от администраторите да представя нещичко от своята област.
Така титулната страница ще съдържа 26 материала - по една от различните области. Те ще се сменят всеки ден или през ден по решение на модераторите.
Който се интересува от песове ще влиза в "Домашни любимци", на който му се четат разкази ще щрака в "Литература". Така според мен звучи по-добре.