0 0 гласа

Какво е Реселър хостинга (Reseller Hosting)?

 

Какво е Реселър хостинга (Reseller Hosting)?

10 въпроса и отговора.

 

Тъй като уеб разработките и дизайнът са толкова търсени (всяка компания има нужда от уебсайт), уеб хостинг индустрията процъфтява, особено в нишата на реселър хостинга (reseller hosting).

 

Предприемачите и собствениците на бизнес се възползват от тази възможност за растеж, като стартират своя собствена реселър хостинг компания, за да допълнят или да създадат пълен поток от приходи към своята марка. Той става добре приет поради ниските си първоначални разходи и цялостната простота при започване.

 

Да речем, че вие сте уеб дизайнер и искате да добавите още един източник на доходи към вашата фирма? Или може би търсите начини да печелите пари онлайн и сте любопитни да знаете какво е реселър хостинг и как можете да превърнете това в бизнес възможност?

Каквато и да е причината за вашето търсене, в тази статия ще намерите десетте най-често задавани въпроса относно реселър хостинга и как можете да го превърнете в допълнителен поток от приходи.

 

Често задаван въпрос № 1: Какво е реселър хостинг (reseller hosting)?

 

Риселър хостингът е опция, която включва една компания (доставчик на хостинг) да отдава под наем пространство на твърдия си диск и честотна лента на друга компания (малък и среден бизнес), която след това отдава пространството под наем на трети страни (предприемачи-малък бизнес). Най-просто казано, реселър хостингът е способността да предоставяте хостинг на собствените си клиенти, сякаш вие сами сте уеб хостинг компанията. Това е типично за амбициозни предприемачи, които искат да започнат своя собствена фирма за уеб хостинг, или за настоящи уеб разработчици и дизайнери, които желаят да добавят допълнителни услуги към своето портфолио.

 

Често задаван въпрос № 2: Как работи реселър хостингът?

 

Ето няколко (може би прекалено опростени) стъпки за дефиницията на това как работят нещата:

 

1) Проучете и изберете хостинг компания

2) Купете реселър план, който отговаря на целите на вашия бизнес

3) Познавайте се и разберете целевия си пазар, за да намерите нови клиенти

4) Създайте свои собствени бранд хостинг пакети

5) Оточнете цената си

6) Продавайте хостинг пакети на вашите клиенти

7) Печелете от тях

 

Често задаван въпрос № 3: Какви са ползите от реселър хостингът?

 

Реселър хостингът предлага невероятни предимства за вашата нова или съществуваща марка. Като търговец вие ще:

 

  • Започнете да действате като хостинг компания – правете пари от хостинг и създаване на уебсайтове
  • Лесно ще генерирате печалби
  • Имате възможност да създавате свои собствени хостинг планове и пакети, които са съобразени с вашия собствен бизнес и клиенти
  • Приемате и таксувате клиентите си, като използвате собствената си марка
  • Направете независими контролни панели за всеки ваш клиент
  • Спестете пари с ниските първоначални разходи за стартиране с възможността за надграждане по-късно

 

Често задаван въпрос № 4: Как мога да стана предприемач и да печеля пари по този начин?

 

Реселър плановете са предназначени да печелите пари и често са най-евтиният и най-лесният начин да започнете хостинг бизнес. С помощта на един контролен панел тази опция ви позволява да настроите, управлявате бек-енда на уебсайтовете, имейли и домейните за вашия бизнес, както и за вашите клиенти.

 

Много от клиенти ви най-вероятно нямат опит в тази област и ще зависят изцяло от вас за настройката и промените в услугата си... което ви позволява, на вас - реселъра, да таксувате малко повече за този тип услуга.

 

Тъй като доставчикът на уеб хостинг поддържа и управлява сървърите, вашият фокус е върху печалбите и управлението на вашите хостинг клиенти. Това е лесен начин да започнете да печелите от вашия уеб хостинг бизнес веднага.

 

И все пак, както при всяко бизнес начинание, трябва да създадете своя бизнес план, да познавате целевата си аудитория и да приложите маркетингова стратегия, за да достигнете до потенциалните си клиенти.

 

Често задаван въпрос № 5: Какво е включено в пакета на реселъра?

 

По-долу са някои от общите функции, които често се включват в реселър плановете:

 

  • Дисково пространство
  • Честотна лента (Bandwidth)
  • Хостинг за домейни
  • Възможност да брандирате своя собствена компания за уеб хостинг
  • Иновативен контролен панел
  • Управление на собствените си планове и конфигуриране на различни акаунти въз основа на вашите нужди
  • Предоставяне на функции на вашите собствени клиенти като имейл, контролен панел, допълнителни скриптове и инструменти за наблюдение
  • Премиум поддръжка (обикновено 24/7), предлагана от хостинг доставчика

 

Често задаван въпрос № 6: Ще разберат ли клиентите ми, че съм аз... или хостинг компания, която ползвам?

 

Те ще повярват, че това си ти! Виждате ли, можете да управлявате свой собствен хостинг бизнес под вашия банер и марка, без клиентите ви да знаят кой е вашият действителен хостинг доставчик, с който си партнирате. Това ви дава пълен контрол при популяризирането на вашия бизнес с вашето име, изписано навсякъде!

 

Често задаван въпрос № 7: Трябва ли да съм хостинг експерт, за да успея в това?

 

НЕ. Вашият доставчик ще се справи с цялата бекенд, „мръсна“ работа, така че можете да се съсредоточите върху изграждането на вашия бизнес. Сървърният хардуер, свързаността, мрежовата инфраструктура, настройката и поддръжката на хардуера, сигурността и актуализациите за вашите сървъри са адресирани към вашия доставчик на уеб хостинг. Добра идея е да проверите тези неща, докато правите своето проучване, за да сте сигурни, че ще получите най-добрата техническа поддръжка, ако възникнат определени проблеми... и вероятно ще го направят.

 

Често задаван въпрос № 8: Ако бизнесът ми се разраства, мога ли да надградя плана си по всяко време?

 

Абсолютно... можете да надстроите своя реселър хостинг акаунт по всяко време, за да се разширите с изискванията на вашия бизнес.

 

Често задаван въпрос № 9: Как да започна?

 

За да започнете, просто следвайте стъпките, описани в ЧЗВ №2. Основата на вашия успех ще лежи в избора на добър доставчик на уеб хостинг услуги (реселър хостинг), който не само отговаря на целите на вашия бизнес, но може да ви осигури последователно, надеждно обслужване и поддръжка, защото вашето име е ще присъства, когато работите с вашите клиенти . Избирайте разумно!

 

Често задаван въпрос № 10: Как да избера най-добрия хостинг доставчик?

 

Важно е да знаете, че можете да предложите на собствените си клиенти възможно най-доброто изживяване с уеб хостинг, преди да изградите своята клиентела. Ето само някои неща, които трябва да имате предвид, когато търсите вашата уеб хостинг услуга като реселър:

 

  • Лесен за използване контролен панел (cPanel, DirectAdmin, Plesk)
  • Безплатен сертификат и инсталатор на уеб приложения
  • Гаранция за удовлетворение и качество
  • Частни сървъри за имена (WhiteLabel Servers)
  • Брандируем клиентски панел
  • 24/7/365 безупречна поддръжка (uptime)
  • 99,999% гаранция за работоспособност
  • Напълно управлявани услуги

 

Между другото, споменахме ли, че вашият бъдещ хостинг доставчик трябва да е добре оценен и с няколко отличия? Надяваме се, че това ви даде добър преглед на това какво представлява реселър хостингът и начините, по които можете да го използвате като предприемач, за да печелите пари онлайн.

 

Още от CooliceHost:
1.  Какво е HTTP/2 протоколът?
2.  Избор между Apache и NGINX за вашите уеб хостинг нужди
3.  Представяне на CooliceHost.com
4.  Как да изберем надежден хостинг доставчик?
5.  Какво е Реселър хостинга (Reseller Hosting)?
6.  Какво е миграция на уебсайт и защо ви е необходима?
7.  Миграция на уебсайтове: Как да го направите правилно (списък)