Столична община - некадърност и корупция - вижте само!

През 2014 г. се нанесохме в апартамент в ж.к. Люлин 7. Хубав квартал, хората са приятни и има пространство и въздух. Предблоковото пространство обаче беше като като лунен пейзаж с огромни кратери. Пуснах сигнал, като получих отговор, че е планирано да бъде извършен ремонт на пътя, при това същата година. Отговорът цитирам по-долу. Една година по-късно не се беше случило нищо, лунният пейзаж продължаваше да съпътства ежедневието ми, а същевременно виждах как постоянно се полагат усилия за облагородяването на квартал Изток. Дори в обедната ми почивка видях инспектори, които оглеждаха една градинка и няколко дена по-късно дойде група работници и закърпиха бордюри, оправиха асфалта, дори направиха една ограда към пътя.

 Трудно ми беше да се оттърся от усещането, че явно в по-близките към центъра квартали хората са повече хора от тези, които си плащат данъците в другите столични квартали. Затова пуснах нов сигнал чрез системата call.sofia.bg, за която ние данъкоплатците платихме доста пари за да можем да общуваме електронно с общината.

Година по-късно получих отговор! Може да го видите с цялата му прелест тук
Сигурно няма да е трудно да видите, че от общината смятат случая за приключен, а от отговора разбирам, че ми отговарят за състоянието на уличното осветление, къде... в жк Изток! Отговорът на общината може да видите като щракнете на Отговори и свалите PDF файла.

0775.pdf - ето го и самия отговор, качвам го и тук, ако случайно го изтрият от call.sofia.bg.

Няма да ви казвам как се почувствах. В сигнала си аз съм посочил дори GPS координати, написал съм, че съм свидетел, как в ж.к. Изток се полагат усилия, а в Люлин не и съм изразил разочарованието си от това като данъкоплатец, а те ми пращат отговор за лампите в Изток. И тези хора получават заплати от нас, ще идат на море с парите, които сме им дали. И ще си почиват доволни от свършеното, а то е едно нищо. Ще се радвам да се даде гласност на тази случка, която демонстрира за пореден път абсурда в който живеем.

Можете да видите и първият ми сигнал към общината тук - Отговорът е видим без да се сваля PDF и гласи:
 " Със стартирането на текущия ремонт за 2015 г. ще се пристъпи към изпълнението на месечните програми, изготвени от районите. Ще бъде предложено на района да включи в програмите и ремонт на посоченото от Вас място. "

Впрочем, имам и друг сигнал към call.sofia.bg. Този път за едно много шумно заведение, което мъчи квартала всеки ден, особено събота и неделя, когато целият квартал през деня и до късно през нощта се лее гнусна чалга. Не говоря за обикновената чалга с която сме свикнали, а с чалга която се изпълнява на живо и е предназначена най-вече за вкусовете на едно братско нам малцинство. Сигналът е тук

Знаете ли какво се случи с този сигнал? Викнаха ме в районното за да ми обяснят, че нямало как да отчетат сигнала, тъй като явно нарушението се случвало по време, когато няма дежурни инспектори. Помолиха ме учтиво да напиша, че съм уведомен, че следващия път е нужно да сигнализирам директно в участъка за нарушение, а не да сигнализирам общината, тъй като те не можели да реагират адекватно при техен сигнал.

За завършек прилагам клип, който заснех до заведението преди няколко месеца. Не е в самото заведение, но дава представа.


На фона на всички тези безобразия цената на билета за градски транспорт стана 1.60 лв, а нашата кметица разваля договор за поставянето на спирки за градски транспорт след като беше показана поредната корупционна схема.. Постепенно се превръщаме в гето и за съжаление вече не виждам шанс за промяна. Дори будният граждански глас трудно може да се пребори с това статукво, интереси и корупция. Явно и вече се изпитва умора, тъй като протестите срещу безумствата се извършват най-вече във Facebook и е достатъчно да си щракнал, че се присъединяваш за да се почувстваш като изпълнил гражданският си дълг.