Свобода, братство, равенство - друг път!

Франция продължава гоненето на български и румънски роми, въпреки възмущението на целия свят. Дори френските министри не са особено доволни от случващото се (макар и да го изразяват по странен начин). Никой нормален човек не би трябвало да бъде доволен. Румъния (обикновено поддръжник на Франция) нададе глас и дори казват, че са проверили досиетата на върнатите роми и не виждат основания да ги считат за криминални елементи. Дори Чехия видя заговор в предстоящите срещи на групички държави по въпроса, на които странно защо главните засегнати - България и Румъния не са поканени.
А какво каза България?
Нищо.
Едно абсолютно, нямо нищо!
Доколкото си спомням някой от безполезнитени  министри беше казал, че това си била вътрешна френска работа и ние не сме можели да им се месим. Е, как така, господин министре, една държава гони групово наши граждани и това не Ви засяга? Ако не сте на този пост да защитавате интересите на българските граждани в чужбина, за какво изобщо служите? Защото не е, за да защитавате интересите на гражданите в България - образованието и здравеопазването са пред фалит (разбира се, в полза на кредитите за студенти и частните клиники), междуфирмената задлъжнялост чупи рекорди, аз ли нещо не разбирам или Вие (вие) за нищо не ставате? Едно смислено нещо да бяхте направили, да се опълчите на Франция, но не...не може.
За да сме наясно, с разните расисти или просто цигано-мразци. Не става въпрос, че изгонените са цигани. От както ни беше позволено да работим в ЕС, всеки български гражданин има право да се мотае, в която си поиска страна в ЕС при определени условия и никой да не може да му каже копче. Ако иска ще работи, ако иска - не. Ако иска ще ходи гол и ще спи по гори и паркове. Ако е извършил престъпление, той може и трябва да бъде арестуван от страната-домакин и да бъде осъден и/или екстрадиран. Екстрадиция без престъпление , обаче, е чиста проба нарушение на основните принципи на ЕС. Ок, всички знаем колко са досадни циганите, но какво ще спре Франция да арестува студент, преподавател, инжинер, музикант или бизнесмен, да му връчи 300 евро и да го качи на самолет "доброволно". Със снемане на биометрични данни и забрана да се влиза в страната? Каква е разликата от законова гледна точка? Или си престъпник, или не си, няма средно положение. Не може да те третират като престъпник без да си осъден! Независимо от пола или расата ти. На това му се вика дискриминация. И странно защо най-големите защитници на правата на хората изведнъж изселват хиляди емигранти, просто защото не им харесват лагерчетата, които са си спретнали.
Ми ок, разрушете им гетата, погрижете се за тях...какво значи "мъчно ми е да ги гледам децата надрусани, как просят и проституират..." . Ми като ти е мъчно тъпак такъв защо ги гониш децата обратно в мизерната им държава, вместо да ги интегрираш, да ги направиш едни образцови граждани на ЕС, хора с бъдеще, вместо хора със сифилис? Значи да се взимат етнически българчета от родителите им - няма проблеми, ама циганчетата - обратно в България. Не, това ама ИЗОБЩО не е дискриминация. Това е бясна наглост.
И забележете, план-графика предвижда изселвания не само от Франция, но и от Германия, вероятно и от Италия (ако е останал някой след последното изселване). Испанска лекарка казала на българка, че ако зависи от нея всички българи и румънци трябвало да бъдат изгонени от Испания. Същите тези българи и румънци, които работят като ненормални, за да може тъпата пача да получава заплата. Да виждате случайно на къде вървят нещата?
А най-потресаващото в случая, е че България просто не реагира. Ние както винаги  чакаме да видим на къде ще задуха вятъра, за да се носим щастливо с него. Независимо дали ще се носим с бриз или с ураган, който ще ни разпертушини.
Не разбирам, защо за мен заплата няма, въпреки че парите от които трябва да ми се плати са изплатени на СУ, а пък министрите си получават заплатата и пак нищо не вършат.
Съжалявам ако съм груба, но не мисля, че оценката ми за работата им е преувеличена. Как би реагирала Франция, ако решим да поизгоним всички французи от България? Едва ли ще е много щастлива. Да, те не гонят всички българи, но това няма значение. Гонят български граждани без да са арестувани и осъдени. Гонят ги НА ГРУПИ! Все едно са животни, от които няма нужда! И заплашват България, че нямало да влезем в Шенген ако не си интегрираме ромите. А те защо не си интегрират ромите, че не ми е ясно? А, да, защото те нямат такива. Вероятно са ги пратили в лагери докато са можели. Странно как пък всички цигани са в Източна Европа.
Наскоро се опитах да обясня на един мексиканец що е то циганин. Не можах. Ама изобщо. Знае думата, просто не знае какво значи. Французите много добре знаят какво значи. И проявяват съвсем активна дискриминация и към циганите и към българите (и румънците). Доста страни го правят. А на нас не ни пука. Ми що да не ги върнат. Най-добре да вземат да върнат и българите в Брюксел и без това очевидно са безполезни. Защото цялата кампания е толкова вредна за ЕС, колкото и за България. Циганите са началото. В много европейски страни има социално недоволство поради кофти политиките на правителствата им и кризата. Българите и румънците са лесна мишена. А тръгне ли вълната в и без това националистка Европа, докъде ще стигне е трудно да се каже.
А да не забравяме и поляците и чехите и всички останалите досадни емигранти от Източна Европа, които бършат задници на Запад. Дали те не са следващите? И какво ще остане от Европа, като изчезне правото на свободно движение? Ще остане ли изобщо нещо?
Свобода, братство, равенство - друг път. Скапани расисти. И скапани политици. Както винаги.,,