avatar

Легло за бременните и на работното място

Брюксел нареди бременните да имат нужните удобства не само вкъщи, но и на работното място.
Бъдещитемайки ще разполагат с легло за почивка и в службата, а всекичиновник щесе шири на 4,5 квадрата. Климатикът пък не бива да грее над23 градуса ида изстудява под 21, гласят изискванията на Брюксел забезопасност натруда, пише в. "Стандарт". За да са равни по стандарт севрофирмите, пъкнашите работодатели трябва да получат т.нар.сертификат за еднаквост. Унас той се дава от "Муди интернешънъл".
Всяка фирма, която иска даработи легитимно с партньор от друга странана ЕС, трябва да уеднакви снея условията на труд, обяснява предвестника Мирослав Георгиев от"Муди". Става въпрос за площ на работнотомясто, еднакво качество напроизводство, осигуровки, безопасност.
Според ЕС бюрото в офисатрябва да е не по-късо от 1,2 м. и широко 80см. Самият чиновник трябвада се разполага на площ от 4,5 кв. м исвободно да може да се върти идвижи. Не се разрешава разполагането наповече от 20 работни места смонитори в едно помещение.
Главна инспекция по труда също ще проверява стриктно фирмите у нас дали спазват евродирективите, предупредиха от инспекцията.

Източник: Интернет