avatar

Къмпинг с бебе

Този уикенд беше първият ми къмпинг .
Силно казано, де, прекарахме една нощ в палатка, след като се натъпкахме с паржоли с въглени, топено сирене и лютеница. И беше доста студеничко.
На сутринта обаче, връщайки се към колата, реших, че би било готино, ако на къмпинг може да се ходи с бебе. Примерно, ако го гледаш "естествено" - кърмено, ЕБХ, слинг, не би било никак трудно да го помъкнеш по къмпинги.

В българския интернет нещо не намерих никакви съвети. Явно няма чак такива ентусиасти. За това ще ви преведа и ще ви линкна към няколко статии. Ако случайно се намери друг, на когото да му хрумне, де.

http://www.campingexpert.co.uk/CampingWithBabies.html
Горното в резюме:
1. Пригответе се за всякакво време. Бебетата не могат да регулират собствената си температура. Ако очаквате студ, запасете се с повече одеала. Ако смятате, че ще е горещо, носете малко вентилаторче.
2. Ако ви е за първи път, изберете обществен къмпинг - наоколо ще има повече хора и достъпът ви до каквато и да е помощ ще е по-лесен.
3. Тъй като ще носите бебето, изберете местност с по-плоска повърхност, да не се налага да се катерите. Внимавайте с камъни - да не се спъвате. Избягвайте тесни пътеки.
4. Не се притеснявайте от мръсотията - бебето ще се въргаля по земята, ще намира различни предмети и ще опознава природата. Внимавайте, разбира се, да не погълне нещо. Можете да донесете сгъваема или надуваема кошарка, където бебето да играе безопасно, докато вие имате друга работа.
5. Тъй като ще носите и други неща, важно е бебето да е обезопасено, докато го носите. Най-удобно е отпред, но можете да го носите и отзад, в слинг, кенгуру или раница. Удобно е да носите повторно ползващи се пеленки, които можете да изперете и да изсъхнат близо до огъня, вместо памперси. Добре е и да носите фенерче за около главата, ако се наложи да сменяте пеленки след падането на нощта.
6.Изберете подходящ месец за къмпинга. Летните месеци не са особено подходящи, заради много видове летящи и хапещи насекоми, които са по-дразнещи за бебешката кожа, а репилентите не са адаптирани за бебета. Нека бебето е облечено с дрешки, покриващи възможно най-много кожа.
7. Пазете бебето от слънце. Поискайте съвет от фармацевт кой крем е подходящ за бебешка кожа. Не излагайте бебето на слънце между 11-3 часа. Когато го оставяте на слънце, нека носи ленени дрешки и шапчица, която да пази лицето, ушите и вратлето му на сянка.

Туй то!
Успех :) И да се похвалите, ако някой се осмели преди мен. Накрая на статията се казва, че къмпингът с бебе иска малко повече приготовления, но ако искаме да отгледаме децата си в обич към природата, си заслужава...А така или иначе няма да им оставим много от природата :(