Добрe дошли в блогерската общност за Second Life. Бъдете свободни да пишете тук за всичко свързано със Second Life и вашия втори живот там :)

Последни публикации

 
avatar

Нов магазин

Отворих си магазин в Second Life :) Той се намира на този адрес и всеки е добре дошъл да разгледа артикулите, които продавам в него :)
Надявам се да ви хареса :) Намира се на уникално място - възстановените кули близнаци на World Trade Center - заслужава се да се види, дори само като място :)...
avatar

Концертът на U2 в Second Life

Преди известно време популярната група U2 направи концерт в Second Life. Както знаете, групата е известна със своето новаторство, тя не се колебае да се възползва от всяка нова технология, в случая не се поколеба да зарадва феновете си и да изнесе концерт във виртуалният свят на Second Life. Можете да видите концерта тук.
Забележете колко реалистично са пресъздадени персонажите на групата - явно са инвестирани много пари за да се направи този кон...
avatar

Second Life на живо - нещо смешно :)

Замисляли ли сте се как бихме изглеждали, ако започнем да се държим в живота така, както аватарите в Second Life? Някои хора са си задали този въпрос и са направили много весело клипче :) Приятно гледане! :)


...
avatar

Трети живот

Вижте клипчето, което Дакси ми прати. На тези които са фенове на Втори живот ще им е интересно!...
avatar

Кратък речник на термините в Second Life

SL – Second Life
RL – Real Life (реалният живот)
IM – Лично съобщение
TP – Телепорт
Rez – Да се отвори и „облече“ пакет с дрехи
Slurl – Second Life URL – Линк за телепортиране към местоположение в Second Life...
avatar

Съвети за новаци в Second Life - Регистрация и инсталация

Не съм много стар потребител, но реших да напиша нещо, което да е от полза за хората, които тепърва влизат в този виртуален свят.
Когато се регистрирате на сайта SecondLife можете да свалите приложението, което се явява клиентско приложение за влизане в SL.
С негова помощ влизате в света на Second Life. Преди да влезнете, имате възможност да го настроите. Това би било полезно в случай, че системата ви е слаба или пък мощна. В първия случай, може д...
avatar

Новаци в втори живот и добре е да се знае

Толкова много неща има в Втори живот така че откъде да започна ...?
Няколко полезни съвета за новаци/newbie/

ОК току що си се регистрирал,оцелял си на Ориентировъчния остров,научил си се как да ползваш камерата си и как да летиш.Може би ти си в някоя Добре дошли зона чудейки се какво да правите и къде да отидете.Ако сте жена сигурно ще получили вече 1 си ,,Здравей sexy,,.
Трябва да знаете как да се предвижвате в Втори живот.Да може да ходите или ...
avatar

second life.......ehh

Напоследък много мислих за нещо казано от Паулу Коелю ...."Човек лесно си създава приятели,без да е нужно всеки ден да бъде с тях.Когато се виждаме постоянно с едни и същи хора,те се превръщат в част от живота ни.А когато се превърнат в част от живота ни,започват да искат да го променят.И като не сме такива,каквито те искат да бъдем,се сърдят.Защото всички смятат,че знаят как точно да изживеем живота си.Но никой не знае как да изживее собствения...
avatar

Second Life и танците

За тези вече няколко дена в Second Life доста пообиколих. Много се радвам, че има българска общност, която е много услужлива и много от хората там ме разходиха из чудесни местенца, включително и такива, които могат да ти спрат дъха със своята красота!
Тези дни обикалях и местенца, където може да се танцува салса, бални танци и всякакви други стилове. Беше чудесно и много красиво, но разбира се, нищо не може да се сравнява с усещанията на живо и д...
avatar

Българската общност в Second Life

Вчера си оправих видеокартата и посветих малко време на разходки из Second Life :) Намерих си приятна компания, с която се разходихме из българския остров, ходихме и до един кубински, който беше много красив :)
Интересен е този Second Life. Научих и нови жаргонни думички :) Животът там е SL, а истинския RL :) Голяма мания и засега е пълно с готини хора. Дали като го намерят хлапетата няма да стане като IRC?...