avatar

Румен Петков и полицията

Вчера са пребили миньори, протестиращи за по-високи заплати и справедливо заплащане на извънредния им труд. Някой каза, че видял по телевизията, как полицай сцепил с палка главата на миньор.
Миньорите са имали разрешително.
На последния протест при Орлов Мост полицията пак се е намесила силово. Чудя се какво става?
Румен Петков се опитва да реши проблемите силово ли? Това ли е начина?
Имам чувството, че ако не си шофьор на такси или автобусен шофьор, тогава си слаб и може да те бият. Да отидеш да защитаваш дадена кауза само по организъм и плакат - май не е достатъчно, така ли?
Но виж, ако си с автомобил и ако от работата ти зависи нещо много важно за системата, тогава държавата кляка.
Мисля, че се случи следното нещо в нашата страна. Държавата клекна пред шофьорите и след това се отприщи вълната на недоволство. И сега Румен Петков с циничната си усмивка се опитва да оправи изтърваното положение, но вече е късно.
Нима ще ни пускат постоянно полицията за сплашване? А някои хора, доказали се престъпници, ще ги водят до съдебната зала с ескорт, все едно са американски президенти? Не разбирам какво става в тази държава, но имам чувството, че положението е изтървано. И властта я е страх, тресе я голям страх. И затова прибягва към насилие.
Надявам се довечера да не се стигне до насилие. Но нямам доверие на Румен Петков, който със сигурност няма да изпусне възможността да пусне копоите си срещу хората.
Нямам доверие и в това правителство. Усеща се неговото безсилие, което ми напомня на Жан Виденовото от преди години.
Дайте да я рестартираме тази държава?!?