avatar

Премиерата на "нашето" "Безусловно"

Преди няколко дни в коментар към публикация помолих някой от авторите или издателите на "нашето" литературно списание "Безусловно" да драсне няколко реда как е минала неговата промоция в това митично и не се съмнявам елегантно заведение до Полиграфическия комбинат. Но творческите личности, както винаги ревниви за душевните си преживявания, не се отзоваха.
Затова ми бе особено приятно като намерих в Ю Тубе кратко клипче за това паметно за блога и литературната история събитие:
Премиера на "Безусловно"
Това е картинката, а тя понякога е доста по-красноречива от думите. Ще си позволя и кратък коментар:
Първо: "Във виното е истината" са казали още древните. Може разните там "безалкохолни" напитки да карат някои простички хорица да куфеят на чалга, кършат кючеци и скачат по масите. Но за истински умния човек питието е просто вдъхновение и го прави само още по-умен и убедителен в словата. Справка: Нашият приятел Борката - Мейкъра.
Второ: Жалко, че не можах да се насладя (предполагам и доста от вас) на атмосферата на събитието. Инзвънредната ми служебна ангажираност бе заплатена повече от добре, но нали "Не всичко е пари, приятелю!" А изживяване като това с интелигентни хора, в семпла обстановка на по чаша и разговорка, по хубав интелектуален повод не става всеки ден.

И накрая: Благодаря и аз на издателите и авторите на това наистина качествено духовно начинание (специално на "Сталкера" Скитник от бр.1!). Смятам, че такива хубави събития (както и предстоящия да излезе сборник на БГЛОГ) ще генерират така необходимата по-широка популярност на общността и то изцяло с положителен имидж.

Представяне на "Безусловно" в сайта "Аз чета"