avatar

АРХАР

От няколко дни чета и слушам по новините, че нашия президент е убил защитено животно. Самото убийство не ме учуди, защото те - нашите политици - са способни на всякакви мърсотии и на всякакви начини да прикрият деянията си, защото те пишат законите, но не ги спазват. Това изобщо не е новина.

Както не е новина, че точно нашите политици излагат страната ни по цял свят и имат основен принос за лошия и' имидж.

Аз просто поисках да разбера какво животно е било убито и разбрах ето това:

Архар е вид див козел, който обитава Казакстан, Северна Прибалтика, Калбински Алтай, Тарбагатия, Монрак, Саур и е записан в ЧЕРВЕНАТЕ  КНИГИ на страните, в които има смелостта да живее.

Най-често го описват като необичайно променлив по отношението на общия си облик, форма на рогата и размерите им.

Много красиво животно,

стройно, с дълги крака, с тънка шия и високо вдигната глава. Рогата са красиво извити и понякога много големи, което означава, че нагли ловци биха се радвали да си ги окачат на стената по този начин:

А ето какво още намерих за козела АРКАР:

Наполеон (СЭЭ) - он как гордый житель гор - Архар. Любит инициативу и готов сражаться за нее. Активно добивается своего личного стада. При этом совсем не дилетант и грамотный управленец. Открытый и надменный, его место - скальный уступ на горе, где его всем видно и ему всех. Бодает всех, пока не получит по рогам от такого же.

И това /както и много други, но тук има видео и просто наглостта е очевадна/