avatar

А ако си дрогиран?!?

Гледам тези дни по спирки и рекламни "ракети" стои една много
"интересна" кампания на малко простоватият вестник "24 часа" (по мое скромно мнение), телевизията на масите bTV и компанията News Corp, която е насочена срещу дрогираните шофьори.

Да, не трябва да се кара под въздействие на наркотици. Съгласен съм. Това е опасно не само за извършителя, но и за много други невинни хора, които могат да станат жертва. Но ме издразни опитът да се извлече дивидент от въпросните медии и то по начин, който според мен е глупав. В рекламната кампания се споменава, че нашето родно КАТ нямало нито един дрегер, който да "хваща" (няма да коментирам начина, по който е изразено действието на дрегера - типично по "народному") и се предлага да се съберат пари, за да се помогне на КАТ да закупи такива.

Добре, да речем, че КАТ са пример за подражание, със своята честност, неподкупност и служба в ползу роду - разбирам, да им помогнем. Бедни са, нямат пари да купят такива дрегери и да ни защитят. Но работата съвсем не е такава. Спомням си предишният министър на вътрешните работи Румен Петков как постоянно затваряше площада до Св. Александър Невски за да връчва тържествено ключове за нови автомобили на КАТ и полицията. Дори толкова често го правеше, че вече почваше да дразни, на фона на всички задръствания в столицата. И най-малкото дете знае, че КАТ е пример за корупция и лесно забогатяване. Пътни полицаи хич и не си мърдат пръста да внесат ред в столичните задръствания... А най-тежкият аргумент срещу тази безумна според мен кампания е това, че ние като данъкоплатци вече сме платили за това КАТ да си върши както трябва работата и да ни защитава, като си закупи и дрегери. Не е наша работа да събираме пари да им купуваме такива.

Нито е наша работа да събираме пари с SMS-и за деца в неравностойно положение, правим го, защото виждаме, че нямаме действаща държава. Което е жалко. Имаме почти 3 милиарда излишък... а населението на България събира подаяния за КАТ и за деца с болести. А би трябвало този излишък, да не е точно излишък, а да е предвиден за тези неща. Това са нашите пари - парите от нашите данъци, които не са предвидени за изразходване в бюджета и се натрупват в повече. Трябвало е да се предвиди по-точно какви ще са приходите и да се заделят пари за тези належащи нужди, а не да се изразходват по съмнителен начин в края на годината, както се случи през декември миналата година.

Нямам нищо против събирането на помощи за деца и болни от гражданите - против съм това, че се стига до там, хората да се опитват по този начин да решават проблемите на неработещата държава. Проядена от корупция и крадливи политици, които смятат високият политически пост за изгода, а не за мисия....

Вие какво мислите по въпроса?

 

http://www.vgb.bg/bg-BG/Image.asp?viewType=large&imageId=490