Всички постове по български език ключова дума

Преглед:
 
Преглед:
avatar

Над 870 пловдивски седмокласници са получили двойки по български език и литература


Над 870 са слабите оценки от националното външно оценяване по български език и литература на седмокласниците от Пловдив. Броят е 16.48% от общия резултат, съобщиха за Topnovini.bg от Регионалния инспекторат по образование в Пловдив.

Пълна шестица по БЕЛ както тази, така миналата година - няма. По математика обаче 6.00 са получили седем ученици, четирима от които са възпитаници на Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов”.

„Слаб ...

avatar

Опитвали ли сте да превеждате поезия?     Миналата седмица на учителката по български в Неделното ни училище хрумна гениалната идея да даде на децата по-нестандартно домашно: да преведат любима песен от английски на български.

      Опитвали ли сте се да превеждате поезия? Какъв Супермен?! Преводачите - това са истинските ми герои!
Децата ми бяха много въодушевени от идеята да споделят любимата си музика в българското си училище. И така аз се . ...
avatar

за часа по български език 1клас

ПРАВОПИС НА ДУМИ С а-ъ.ppt
С тази презентация ще си помогна утре при проверката на работата в тетрадката.
Измислих една кръстословица в началото, за да обърнем внимание на думата правопис.Ще се радвам ако на някой ще му влезе в работа. За пръв път се престрашавам да пробвам.Дано се получи. 
avatar

Ах, този булгърски правопис

За последно писах на български с кирилица преди около 10 години. От няколко месеца превеждам една интернет страница на български ... и установявам, че писането на български не е като карането на колело - писането е навик,

avatar

Почитател… Хм, какво ли значи тази дума?

Пътуваме си семейно в колата по пътищата на нашата китна родина и си слушаме необезпокоявано музика. На задната седалка шестгодишната ни дъщеря чете детско списание. Спъва се в непозната дума и използва родителското тяло вместо тълковен речник:
– Какво означава почитател?

Web accelerated via IISpeed by We-AMP