avatar

"Приказка за Добротата"

Здравейте, колеги,

Казвам се Тоня Борисова - поетеса и актриса, педагог и филмов сценарист, Председател на Фондация "Сълзица за Вас".

Радвам се, че дни преди най-светлия и неповторим български празник -Денят на Българската просвета и култура, имам удоволствие да представя пред хилядите учители от Общността "Начално образование" петото издание на една малка, но със забележителна история и бъдеще книга: "Приказка за Добротата"!

Картинният разказ нарисува малката ми дъщеря Сълзица Борисова когато бе само на седем години, а по идеята му,  аз написах стиховете. "Приказка за Добротата" носи посланието на едно детско сърце за толерантност към различния, милосърдие; приятелство и доброта! През 1999г. книгата бе одобрена от МОН като учебно помагало за предучилищна и начална степен на образование и успешно бе използвана в учебния процес и в часовете за извън класна работа.

Все прекрасни добродетели, които за жалост, като напъдената Пепеляшка се свиват край студеното пепелно огнище на бездуховност, агресия и нихилизъм

Много от колегите вече са ползвали предишните четири издания и знаят, че децата с огромно удоволствие работят с книжката - учат се творчески да оживяват с цветове приказния свят на Добротата, да беседват върху темите за състраданието, взаимопомощта, бездушието и приятелската съпричастност към болката на различния от теб; за вътрешната потребност да правиш Добро!

Книгата се издава от Фондация "Сълзица за Вас" в подкрепа на даровити деца и младежи в нужда и неравностойно положение, съгласно Устава на организацията. Ето защо тя не се разпространява чрез книжарници и книжни борси! Поръчки за книжката могат да се правят само на скайпа на Фондацията - Skype: salsica_za_vas , или на e-mail: tonia_borisova@abv.bg

Повече информация потърсете в Общност "Предучилищна педагогика " и "Образование" както и в кн.№4 на сп."Предучилищно възпитание".

Ще се радваме с вече порасналата Сълзица да се срещнем с вашите деца - заедно да четем и рисуваме, да сътворявяме новата Приказка за добрите Човеци!

С уважение:

Тоня Борисова!