Уловете мига! Бъдете деца, дори за един ден!

     В навечерието сме на един прекрасен ден - 1 юни.. Казвам, че е прекрасен, не само, защото имам рожден ден, но защото е един празник - чист, безкористен, истински, невинен - ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО..
    Няма да пиша много за детството и децата, защото по- хубаво време от това на вашето детството, нашето детство, твоето детство - няма... Детето е най- чистото, най- милото и нежно създание на света, а детството е време на спокойствие, на безгрижни години и незабравими мигове.. Разбира се, има разлика  от сегашното детство (роботизирано, технологично, застояло) и миналото ( до към края на 90-те (може би 96, 97) - свободно, сетивно, емоционално, истинско). Опитайте се да покажете на децата си истинския смисъл на детството.
       Пиша ви тази вечер с един призив към вас за утрешния ден.. Живеем в забързано време, пошло съвремие, сиво и мрачно ежедневие.. Не обръщаме внимание на малките радости, малките жестове, малките неща в живота, които ни дават толкова много любов, толкова много нежност, толкова много щастие, спокойствие, вяра, надежда... Грабнете момента.. Използвайте времето.. Уловете мига.. CARPE DIEM!!
       Тази сутрин като се събудите се усмихнете на себе си, на живота, на света..! Станете по- рано и пуснете любимата си музика..! Не бързайте да си изпиете кафето, а му се насладете - на вкуса, на аромата, на чувството, което ще изпитате! Насладете се на слънцето, погледнете към небето...! Кажете на любимите си хора, че ги обичате без причина..! Раздавайте прегръдки..! Усмихвайте се постоянно! Раздавайте усмивките си дори на непознати, ще видите как денят ви ще се промени! Направете нещо добро, дори малко и незначително на пръв поглед, повярвайте за някого ще е ОГРОМНО! Освободете се емоционално, освободете се от страховете си, освободете се от всички грозни неща, от всички спънки и пречки, които пречат на реализацията ви! Бъдете себе си! Вярвайте в себе си! Обичайте себе си (без да стигате до самовлюбеност) и обичайте другите! Направете нещо щуро! Не мислете, дайте шанс да изразите себе си, да изразите емоциите си!  Върнете се към детското в себе си! Направете някоя детинщина! Дори и само да се разходите с филия с лютеница на улицата! Пуснете хвърчило! Купете си балон! Купете си захарен памук, близалка или дъвка за балончета!
Обърнете внимание на семейството си, на децата си, на себе си...! Обичайте! Бъдете обичани! Рискувайте! Мечтайте! Танцувайте под дъжда! Бъдете деца, дори и за един ден!

С уважение и много любов Катерина Чобанова