Покана за партньорство

Образованието по предприемачество да бъде част от училищните програми за обучение на всички деца е препоръка, записана в доклад за напредъка на България по европейската програма "Образование и обучение 2010". Документът е приет в Брюксел на заседание на министрите по образование, младеж и култура в ЕС. Изискването е свързано с подобряване на маркетинговите умения на всички граждани и насърчаване на предприемачеството на младите хора.
В тази връзка екипът на фондация Интермедия предлага на Вашето внимание разработена финансова игра , която може да се използва като извънкласна форма на обучение в българсике училища. Повече за финансовите образователни игри можете да прочетете на адрес:
http://www.intermedia-bg.com/forum/viewtopic.php?t=231
Имаме удоволствието да Ви поканим да се включите като партньор и да участвате в екипа за разработване и изпълнение на проект Финансови игри „НеЗНАЙКО”, който ще бъде предложен за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси”-програма „Да направим училището привлекателно за младите хора” и е насочена към деца и ученици в училищата и извънучилищните педагогически институции. Игрите на „НеЗнайко”-  това е забавен и лесен начин, чрез който могат да се създават практически навици и умения, необходими за постигане на финансова свобода. Чрез тази уникална игра децата:
- ще се научат да контролират приходите и разходите си;
- ще разберет кои покупки ги правят бедни и кои – богати;
- ще се запознаят с нови способи за правене на пари;
- ще опознаят и ще свикнат с термини-кредит, депозит, лимит, вноска и др.
- ще наблюдават последствията от неправилно изразходване на парите;
- ще се учат от грешките си, без да плащат в действителност;
- ще изградят нови навици по отношение на парите и др.
Играта е подходяща за деца от 3-6 клас.Едно занимание се провежда в рамките на 90 мин.- 2 учебни часа. Заниманията се провеждат в извънучебно време като извънкласна форма на занимания веднъж седмично.
Заниманията се провеждат в група от 4-6 ученика /3-4 клас и 5-6 клас/ с водещ учител, преминал обучителен семинар и притежаващ сертификат.
Могат да се провеждат състезания между класовете , както и междуучилищни състезания в даден регион. Участници във финалните състезания са най-добре представилите се ученици в училищните състезания и предлагаме те да се проведат в през лятната ваканция, съчетани с планински лагер.
По проекта ще бъде проведено обучение на учители за обучение за водещи на финансовите игри на НеЗнайко. Водещите ще се обучават от екипа на „НеЗнайко” на тренажор за възрастни и ще преминат обучение за водене на детския вариант
На всеки два месеца ще се провежда онлайн тренинг-занимание за опресняване и актуализация на игрите, ще се предоставя достъп до е-съдържание в свободното време. На всеки учител, преминал успешно обучението, ще се предостави сертификат /права/ за провеждане на занимания с игрите на „НеЗнайко”.
Ако проявявате интерес, ще Ви изпратим анкетна карта и др. формуляри за подготовка на проектната документация.
Поздрави от екипа на НеЗнайко