Защо няма пари за увеличаване на учителските заплати

Защото в чест на 50-годишнината на президента, държавата реши да му подари нов самолет - луксозен "Еър-бъс". Това съобщиха медиите, след като стана ясно, че правителството отпуска пари за лъскавата играчка, крайно необходима за нуждите на първия ни държавник. Казано с други думи, президентът на България Георги
Първанов си подари самолет за юбилея. Базовата цена (без екстрите) на баровския френски самолет е 35 милиона евро. Предполага се, че той ще има някои екстри, но пък ще бъде купен на лизинг, за да можем (ние, поданиците и нашите наследници) да го изплащаме разсрочено. Нищо работа - падат ни се по петарка на човек, плюс още лев-два за екстрите... Враговете на държавния глава открито го обвиняват, че той все повече заприличва на Тодор Живков, отбелязва столичен седмичник. Неотдавна Гоце стана първият президент след Десети ноември, увековечил се върху пощенска марка. Тя бе издадена по повод среща на първите ръководители на България и Азербайджан. На фона на здрависващите се Първанов и Алиев се веят флаговете на двете държави. Подобна марка у нас вече е издавана - при едно от посещенията на Леонид Брежнев. На нея са изобразени Брежнев и Живков на фона на българското и съветското знаме. Както се вижда, фантазията на Гоце и неговите лакеи не отива твърде далеч във времето. Очевидно Тато е идеалът му като Човек от народа. Ето защо Момчето от с. Сирищник, което в момента управлява държавата, обяви, че ще чества 50-годишния си юбилей на 28 юни със "скромна церемония". Същата ще се състои сред тучната зеленина на Дом №1 в резиденция "Бояна". Над 200 гости вече са получили покани.
За онези от тях, които все още не са решили какво да подарят на любимия държавен ръководител, напомняме, че той носи часовник за 15 000 лева, вози се на яхтата на Чаушеску и обича лимузини с луксозни екстри. Някои шефове на чужди медии, излизащи у нас, които са обявили, че приемат подаръци над 10 хил. лв, могат да обединят усилията си, като подарят нещо не много скъпо (към стотина хиляди), но пък атрактивно - аеростат например или ключодържател с диаманти.
Това прочетох в  медийния обзор и си отговорих на въпроса защо няма пари за учителските заплати....