Open-Air Summer Festival 07

От 06 до 08 юли Hard Music and Sounds United (HMSU) и Българска Федерация по Електронен Спорт (БФЕС) откриват летния сезон с първия по рода си в България младежки Open-Air Summer Festival 07. Събитието ще съчетае невероятно музикално парти, екстремни, компютърни и забавни състезания за деца и родители, турнир по уличен баскетбол, турнир по между училищен многобой, грандиозно огнено шоу и празнична заря. Паралелно със забавленията в залите на Националния Дворец на културата ще се проведат серия от дискусии по темата "Децата и родителите в условията на съвременния реален и виртуален свят". Гости и участници в този форум на Дигиталната Култура и Изкуства ще бъдат партньорите на организаторите от Държавната агенция за младежта и спорта, Държавната агенция за информационни технологии и съобщенията, Държавната агенция за закрила на Детето, Обществения съвет за безопасен интернет, Национална Асоциация И-центрове, Асоциация "Планет Х",фондация „Приложни изследвания и комуникации”, фондация „Интермедия” и др. Поканени са младежи от Румъния и Гърция. Специална покана ще получат журналисти от водещи национални и регионални медии, които имат отношение по темата.

Идеята е, при успешна реализация на фестивала, той да се превърне в традиционно мероприятие, което да се провежда целогодишно и да работи за подобряване на комуникацията между деца и родители, да предоставя и насърчава възможности за изява и обмен на добри практики между младите хора у нас.

Българска Федерация по Електронен Спорт представя Националните Финали на World Cyber Games 2007 – България, които ще се състоят пред Националния Дворец на Културата на 07.07.2007. Историята на това събитие започва през 1999 година с първия национален турнир за е-спорт "Хоф Турни" в столичната дискотека "Къти сарк". Следващите няколко години домакин е парка "София Ленд", а наградите на победителите връчва лично тогавашния столичен кмет г-н Стефан Софиянски. Високите темпове, с които то се популяризира сред младите хора в последните години логично развиват фестивала и го ориентират към разнородните интереси на новото поколение. През 2004 и 2005 година мястото е зала 3 на НДК, а публиката надхвърля 3000 души. Миналата 2006 година с мотото "Минало и бъдеще в дигиталната епоха" отвежда Националните Финали на WCG - България в Националния исторически музей, под егидата на Президента на Република България г-н Георги Първанов и със специални гости г-жа Весела Лечева (председател на Държавната агенция за младежта и спорта) и г-н Ивайло Калфин (Министър на Външните работи на Република България). Формирането на Националния отбор на България за Световните Кибер Игри 2007 в Сиатъл е още един повод за празнуване, ето защо е предвидена богата съпътстваща забавно развлекателна програма, екстремни демонстрации и много музика.

На територията на фестивала в с.Мало Бучино ще се проведе Open-Air DNB Festival '07. Това е седмото издание на най-голямото drum and bass събитие в Източна Европа. То ще включва 40 часов нонстоп културен маратон с 16 международни гост-артиста, повече от 30 сценични изяви, състезание по визуализации, 50 метрова стена за графити, Piercing и Tattoo кът, различни спортни дейности на открито и още много... Особено внимание е обърнато на звука и светлинните ефекти. На разположение ще има бар с напитки и храна.

В рамките на дръм енд бейс фестивала ще бъдат представени гости от световната и европейска сцена, както и водещи дръм енд бейс артисти от България и съседните балканските държави с музика на живо и DJ сетове. Водещите имена в програмата на двудневния нонстоп музикален маратон са Dj Syze - Defcom, Bassline Agency // USA; Evol Intent (Giganator) - Evol Intent / Renegade Hardware // USA; Dieselboy - Human Imprint // USA; Current Value - Tech Itch / Freak // Germany – Live; Aaron Spectre - Mashit / Rag & Bone / Death$ucker / Drumcorps // US / Germany - Live ; Fanu - Lightless / Subtitles // Finland; Dillinja - Valve // UK; Dj Hazard - True Playaz / Radius // UK; Dj Gvozd - Respect Family / Radio Record // RU; K-mi – Quality Beats // France; Disphonia - Funxion // Greece; Trg - Citrus / Infamous// Romania; Ilijche - MJM // Macedonia; DB - Flight Recordings // France.

В първия ден от OpenAir Festival 07 тази година ще се проведат на октрито пред Националния Дворец на Културата и финалите на World Cyber Games 2007. В програмата на 07 юли от 10:00 до 23:00 са включени звуково оформление, графити част, net publishing, live setup и production, скейтбординг, Bike & Extreem съзтезания, постоянния поток от DJ-и и музика на живо, видео стени и други.

Партньорски организации, училища, ученици, родители и учители, които желаят да осъществят контакт във връзка със събитието могат да направят това чрез портала teacher.bg или да пишат на адресите:
ninarichy@abv.bg
info@intermedia-bg.com