..

сутринта е началото на деня.. винаги.. независимо кога е това.. някои стават рано.. други с първи петли.. някъде към десет десет и нещо.. независимо кога е това -- това е сутрин.. понякога се случва да стана наистина рано.. още да има звезди по небето.. докато си направя кафе една по една почват да чезнат докато остане само една..

зорницата.. което всъщност не е звезда.. ами планета.. венера.. обаче поради няква хамава близост до земята отразената от нея светлина и там блаблабал.. абе древните са я мислели за звезда.. и така си е останало..

по същите хамави причин (за светлината и близостта говоря) светлината от слънцето прикрива светлината от останалите звезди.. примерно сириус е много по ярка от слънцето ама чеснто казано е на майната си :)) та да де.. кво ни топли.. ми светлината.. всъщност малко е странно понеже това което ние наричаме светлина е само една малка част от електро магнитния спектър.. в долната си част светлината граничи с ултравиолетовата радиация а в горната с инфрачервеното лъчение.. май то беше дето ни топли :) червеното топли.. мнооооого..

червено.. то не само топли.. то има и други (д)ефекти.. например кара човека да се забърза..и то яко.. от къв зор го слагат на светофарите.. не ви ли се е случвало понякога да седите на зеленото и в момента в който светне червено да се юрнете напред.. мен ми се случва постоянно.. просто като го видя и (тука е един странен звук) ми се дигат оборотоите и гааазз.. нищо чудно че го ползват в заведенията за бързо хранене.. влизаш купуваш ядеш на скорост и марш..

закуската е важна.. това е първото ядене за деня.. най важното.. трябва да е обилна или поне така си мислят прасетата като мен.. и е добре закуската да е приблизително непосредствено след ставането.. кел файда че си станал в 10 като ще закусваш в 12.. то някой може обяд да го води -- ама не.. то си е закуска.. има вечерна закуска.. полунощна закуска.. среднощна закуска.. има и нормална закуска.. за тея дето стават рано..

кафе трябва да има в една закуска.. че то ква закуска ще е? даже кафето само по себе си е закуска.. закуска за шампиони.. ей такъв седиш.. умрял.. много умрял.. наливаш си едно кафе.. примерно 200-300 милилитра.. може и половин литър.. и си го поркаш.. и почваш да живееш.. кръвта ти почва да бушува.. да кипи.. и се изтрелваш за подвизи из деня.. кафето е наркотик..

наркотиците са тея субстанции които в разумни дози подобряват човека а в по големи влиаят зле.. кафето е така.. 10 грама кофеин са смъртоносна доза ;))) което по мои сметки трябва да е към 10 литра.. стигал съм до 5.. голяма ебавка.. обаче си има наркотици и наркотици..

цигарите също са наркотик.. много мощен.. с висока степен на пристрастяване.. непушачите питат -- защо пушиш? отговора е запали и ще разбереш.. няма обяснение на това което ти дават цигарите.. няма.. не е навик.. не е усещане.. не е сигурност.. това е.. просто няма как да се обсни.. цигарите са начин на живот.. много опасен начин на живот.. почти толкова колкото..

секс.. просто дума нали? абсолютно не.. секса е.. секса е нещо толкова сложно и вариантно и така нататък че просто е немислимо да се вкара в някви граници.. писани книги.. говорено е по темата.. и все пак си остава неразбран.. да го свеждаме до 20-минутно клатене е просто унижение и обидно.. има толкова много други неща около него..

приятели например.. какво сме без тях? нищо.. една нула която дори не е кръгла.. ами безформена.. ей такова.. никаква нула.. приятелите са нещото което ни подкрепя.. дават ни сила.. каквото и да кажа няма да е достатъчно.. с приятелите можеш да изпиеш бира.. да отидеш на парти.. да направите ремонт.. да поплачете.. да се посмеете.. приятел не е само човек заради който си заслужава да се умре а и човек заради който си заслужава да се живее..

любов.. какво повече?

работа.. смисъл за някои.. проклятие за други.. лепилото на обществото.. поне така е според мен :) не че работата не води до скандали и разцепления.. ооо напротив.. води.. но някак си когато работиш (правиш не просто нещо) някак си има светлина в края на тунела :)

почивката е естественото продължение на работата.. това е твоето време.. личното време.. времето в което се правят хубавите неща.. като пиенето на бирата.. ходенето по дискотеки.. слушането на музика.. спането..

сънят също е важен.. някои казват че оптималния сън бил 8 часа.. но когато я / го погледнеш да спи до теб душа не ти дава да я / събудиш заради едната статистика.. мне.. оптималният сън е толкова дълъг колкото е дълъг и нито секунда по-малко и ли повече..

и пак е сутрин..