София - мръсен въздух, хаос, кал и некачествени ремонти

Поредна година столицата е под мъдрото управление на Фандъкова и резултатите са плачевни. Грозотата може да се види навсякъде - разорани улици, разхлопани тротоари, колите не могат да се разминат, междублоковото пространство е толкова занемарено, че дори е опасно. Примиряваме се и продължаваме напред. И така вече 20-30 години. Постоянно оправданието е, че няма пари. А пари има и постоянно постъпват в столицата. Например от паркинги и гаражи - едно дружество, което не знам да е дало пари на бюджета на София, но със сигурност обира милиони от това, да таксува разнебитените участъци от улицата с такси за паркиране и глоби.

Онзи ден Топлофикация осъдила гражданин от Смолян, без да си направи труда да провери, дали това е същия човек, който и дължи пари. Дондуков е некачествено ремонтиран, но Фандъкова не смее да се опълчи на изпълнителя. Парите ни са прахосани, при това прескъпо.

Зимата отново ще има хаос по улиците, а въздухът ще продължи да е най-мръсния. Така е, след като се увеличи цената на градския транспорт и билета стана 1.60 лв. Сега все повече хора не се колебаят дали да отидат на работа с колата си, а директно се качват на нея, защото им излиза ако не по-евтино, то поне по-удобно.
Метрото е претъпкано в пиков час, няма къде да стъпиш, камо ли да се хванеш. Но цената си е твърда. И дори кондуктори минават. 
Живея близо до Модерно предградие и като отворя прозореца веднага ме лъхва тежка миризма на печки с твърдо гориво. Фините прахови частици ни разболяват, но на никой не му пука. Данни се прикриват и не се дават на организациите, които искат да научат колко точно мръсен е въздуха, който дишаме.
Пародия. Не София, ами Анкх-Морпорк. А лошото е, че сякаш се примиряваме и грухтим, вървейки по прашните и разкопани улици, караме се един друг, изнервени. Превръщаме се в скотове. За съжаление.