avatar

Невероятната музика на световноизвестния пианист Максим Мрвица

Галето Тодорова сигурно не може да си представи какъв безценен подарък ми направи, слагайки ми на стената във Фейсбук един музикален клип.




В момента, в който го стартирах, музиката ме грабна и ме понесе нанякъде. Прекрасно, великолепно усещане, което исках отново и отново да изпитам, пускайки клипа много пъти. Даже си записах аудиото по оня начин, за да си го имам на компютъра.

Преди Галето да сподели с мен музиката на световноизвестния пианист от хърватски произход - Максим Мрвица, абсолютно нищичко не знаех за него. Намерих официалния му сайт, където с огромно удоволствие изслушах удивителното му изпълнение на "Полетът на бръмбара". Прочетох в биографичния раздел за нелеката му съдба. Насладих се на още негови изпълнения, публикувани в ю туб.

От всичко чуто и видяно стигнах до извода, че "изключителен" е твърде слаба дума за този музикант от световна величина. За мое огромно изумление на български не открих абсолютно никаква информация за него, затова не мога да се въздържа да не споделя цялата тази красота и великолепие с вас, скъпи колеги и приятели.

Желая ви хубав ден!