avatar

За курса по руски език

Курсът по руски език в бглог беше започнат със съвсем скромен замисъл: да помогне на едно симпатично момиче с псевдоним kalabria да каже първите си думи на руски.

Азбуката (1), (2), Давайте знакомиться

Започнахме да си събираме научените думи в речник.

Оказа се, че доста хора харесват руски стихове и песнички, и така се появи следващата група от публикации - с пояснения на някои непознати думи, a  queen blunder, освен че ни запозна с доста песнички, добави и възможност да ги слушаме.

Руски песнички: Чунга Чанга, Пусть всегда будет солнцеПесенка Крокодила Гены, Александра

Руска поезия: Есенин, Пушкин, Лермонтов

Възникнаха въпроси: защо на руски се казва точно така, а не иначе. Така се наложи да започнем да даваме обяснения за падежите. Тези обяснения са писани САМО след запитвания на хора, които се интересуват.

Падежи - это просто: Предложный (1), (2) , Родительный (Введение)

Сега вече е очевидно, че падежите в руския език са интересни. Постепенно ще бъдат публикувани още материали по темата. Т.к. те се разработват в момента, съжалявам, че няма начин да излязат бързо в "Образование", за да се ползват. Затова ще бъде добре, който има КОНКРЕТНИ въпроси, и нещо точно определено го интересува - да си зададе въпроса, ще му бъде отговорено било в блога, било в лично съобщение или по емайл.

Моят емайл за въпроси е: shogunka А abv.bg


Желая успех на всички, които обичат и изучават руския език.

 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, ...
Падежи: 1, 2, 3....
Моят речник