avatar

шофирането и самочуствието

Един приятел скоро си купи кола и книжка, така де изкара шофьорски курс. От месец и полувина е шофьор още незнае как да потегля от спряло състояние на баир и му гасне почти всеки път колата ( особено хубаво е на светофар с коли зад него :) )  издраска я и почупи фарове стопове и пр.  абе с една дума, компютърджия зад волана :)  тежко' на застрахователят му, но това е друга история :)

Да се върнем, на самочуствието.
Вчера тръгнахме да обикаляме родните магистрали, аз той и още един негов приятел  (професионален шофьор ) видял какво ли не на пътя, луд за трима зад волана. (I'm angel of road :D )Та прибираме се ние от Петрохан към София и имаше възможност за изпреварване, казваме му как и кога да изпревари, кога да прави нарушения и кога не(баси приятелите :))) . По едно време водихме колоната :) 
В един момент както си карахме (леле как говоря "карахме" )нормално,  с около 100 - 120 км в час придобил самочуствие, шофЕрът ни реши да изпреварва, а от среща се задаваше кола, аз и другия "навигатор" веднага му казахме да преустанови и в почти последния момент той се отказа, като ни  изпсува  (това май е първият път когато го чух да псува! А го познавам от мнооого години (после се извини де ) стрес!!! )  та пичове и пички  днес можеше да не си говорим пишем и пр. с вас заради едно самочуствие на пътя и заради неправилна преценка, породена от липсата на опит, който се придобива само с каране.

 

Та пичове и пички-пчелички, карайте бързо карайте много бързо, ама първо се научете да карате, овладейте колата, повъртете се с нея за удоволствие на някоя писта. Изгорете сто резервоара гориво там на пистата.  Усетете я ! Станете едно цяло с колата! Обичайте я! И тогава карайте с 300 с 400 с колкото си щете, но преценявайте риска, нека ТЯ колата да бъде продължение на вашите мисъл, дух, тяло, не вашия гроб.