avatar

Филми за учители

Честит празник на всички колеги и от мен!

Бих искал да ви поздравя, като споделя три любими за мен филми за учители - от онези, за които това не е просто професия. Заради които днес е празник...

Предай нататък / Pay it forward (2000)

За едно домашно по социални науки, което може да промени света.

Информация за филма в IMDB и Wikipedia.

Кадри от филма:

Задаването на домашното:

И краят на филма:



Целият филм го има и онлайн, но е без превод и субтитри. 

Черно / Black (2005)

За едно момиче което е глухонямо и сляпо едновременно, и за човекът, който се опитва да му помогне. Но ако си мислите, че ще  попаднете на тъжна или тягостна история, много се лъжете.

Информация за филма в IMDB и Wikipedia.

Кадри от филма:

Целият филм го има и онлайн, но е без превод и субтитри. Има го и на части в YouTube. Но може да бъде намерен и с по-добро качество, и български сутитри.

Общество на мъртвите поети / Dead poets society (1989)

За един учител по литература и неговият необичаен (и малко рискован) начин да накара учениците му да почувстват онова, което изучават, и да заживеят с него.

Информация за филма в IMDB и Wikipediaна български).
Целия филм онлайн, без превод.

Ето и някои кадри от филма:

Първата им среща:

И раздялата:

Искренно ви пожелавам да живеете така, че хората които ви познават така да ви стават на крака (дори само в сърцето си) някой ден! :-)

Намерете филмите и ги гледайте, няма да съжалявате! Филмите са от малкото стойностни (поне според мен). Ако някой има проблем с намирането на филмите или субтитри за тях, да ми пише на лично съобщение - ще се опитам да му помогна. Всичко добро!