avatar

Той идва

Утре е 8 март.

След като се опростих и ме опростиха е време да изпростея.

Сещате се че това не ми е най-любимият празник. Това няма общо с кака Цецка или беше Клара Цеткин. Определено няма нищо общо и с развитието на цветарската индустрия, нито с еднодневното излизане на тръговията от световната криза. Това има общо с тоталното неразбиране на женските сценарии за празнуването на подобен празник.

 Един ден в годината да празнуват жените по женски и всичко се свежда до растения, които не стават за салата.

 Всички мъже започват да търчат по щандовете за цветя сакаш не знаят къде се продава марулата. Сегаааа, разбирам желанието им да заявят, че единствено на този празник не ползват домашно произведени антибиотици от рода - домашна гроздова, домашна сливова и т.н. или поне, че не знаят къде се купуват постните мезета, но трябва да кажа на уважаемите господа, че женските компании не пасат цветя.

 В смисъл, че разбирам, колко е важно уважаемите господа да си предпазят скритите резерви от милите дами, но има изход в края на тунела. Може вместо да тичате като луди между цветя с риск да хванете алергия е по-добре да попитате какво точно да купите за празника на половинката си.

 В смисъл, че тя може да иска чисто нова кола, втора употреба, нов внос от ....някъде из Европа, което не е толкова лошо. Защото, ако вече сте купили вносните цветя, може да се отървете от тях, като ги отстъпите на класната на сина си, след което свалете любимият си ключодържател от ключовете на вече остарялата си кола, стар внос от Европа и я подарете на нежната си половинака като нова все пак изисква само едно физическо усилие - сваляне на ключодържател.

 Хубавото в тази процедура е че скоро ще си купите нова за вас. А още по-хубавото е че когато тя я подкара може да закъса на първия светофар и следователно да пропусне поемането на домашни антибиотици от личните ви запаси, а през това време вие може да ги споделите с приятели на салата от марула и мач на световно неизвестни отбори, които някоя кабеларка пуска случайно на този ден, за да си попълни вечерната програма, защото е по-евтин от турски сериал.:)

Е, има и други варианти. Ако на някоя дама и' се иска да отиде някъде, разходете я из парка, а ако се притеснявате, че може да се почувства като измръзнало бездобно кученце, купете една картичка с изгед от тропически остров, нейната фантазия ще свърши работата на тарнспорта, хотелиерството и ресторантьорството, освен това няма да е повече от един ден и няма да е по-скъпо от 1 лв.

 Докато празнуващите 8 март решат как искат да го изпразнуват, аз се чудя дали да почна да постя от днес или да го отложа от утре. Не за друго, а просто защото ми предстой женският празник, а добре дресираните мъже от моите познати ще се юрнат да купуват шоколади с ядки и без ядки.

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, дами, майки, класни и други видове, празнуващи жени!!!