avatar

Терминатор-65

                                                    фантазия с елементи на реалност

 Движеше се леко вдървен, не беше свикнал с изкуствените си стави, а и наколенките малко му пречеха. В главата му цареше хаос от невъзможни мисли, които се сменяха една с друга. Снощи не можа да заспи и се загледа в някаква фантастика с елементи на трилър или пък обратното.Още осмисляше филма, когато една натрапчива мисъл заседна в главата му “А бе аз с тия изкуствени стави, зъби, космодиск последно поколение, модерен слухов апарат в ортопедичното ми ухо и очила четири диоптъра човек ли съм или повече приличам на някакъв мутант между Терминатор, динозавър-вегетарианец и Пришелец”. Беше се запътил към репликатора за да си вземе хляб и кренвирши като “от едно време”. Не усети кога стигна, само че имаше опашка. Някак си незабелязано се оказа в началото й - “по дяволите, да не би да съм овладял и мимикрията” – помисли си той.

В него все повече се затвърждаваше мнението, че явно е новият Терминатор с пенсията която му даваха от КОП* само той можеше да оживее или извънземно като Пришелеца, но не и динозавър –вегетарианец.

          Да не би тия от КОП да имат пръст и в изчезването на динозаврите. Да му се не видят и  модерните филми, какви шантави мисли  ми докараха в главата.

Ще си гледам вече само “Звездопад” и “Цвете от Венера” за да не ме боли друг път главата от толкова мислене.

*КОП-космически отдел за пенсии