avatar

Теми

Чудя се и се мая с какво ни занимават.

Предишните седмици цял народ се "вълнуваше" от това, кой как не си свършил работата в едно деловодство. Сега пък някакъв импийчмънт се вихри и се пълнят новините с простотии. Като чуя хубавата българска дума "импийчмънт", направо превключвам на друга програма.

Чудя се какви болни мозъци раждат подобни безумни теми, с които да занимават хората, нещо като "зрелища вместо хляб". Аз имам предложение за две теми, които според мен са малко по-смислени.

 Чувам, че щели да спират парите на майките-студентки, и на майките на близнаци. Щели да спестят пет милиона годишно. Абе тия акъл имат ли! Идеята е толкова абсурдна, че направо ме потриса. Дайте да си говорим за това, много ли са пет милиона, и няма ли от къде да се спестят. Имам и предложение: да  свикат Велико народно събрание, да намалят депутатите в Парламента наполовина и ще се спестяват поне по 300 хиляди на месец. Надявам се, че след някоя седмица идея та да се прецакат майките ще отмре, като много други тъпи идеи, които преминаха и отминаха.

И ето друго предложение за смислен разговор: Има там някакво Министрество на физическото възпитание и спорта. Аз лично до сега не съм му видяла очите на този министър, да излезе и да каже какви са му проблемите. Дайте да обсъждаме има ли физическо възпитание и спорт и по-точно, защо няма. Дали това министерство не е като в стария виц - подобно да Министерство на моретата и океаните. Какво трябва да се направи, за да могат повече хора да спортуват. От къде може да се вземат пари, за да останат за спортуване.

Но може и да продължим да дъвчем някакви измислени проблеми, някакви шеговити конфликти, които на мен ми приличат на театър на сенките.

А какви са твоите теми?