avatar

Среща със змия

 

Във връзка с интуитивното ми развитие трябва да пиша за интересни случки от живота ми, а във връзка с блогърството ще си ги публикувам като част от личен дневник. Приятно скучаене с мен!



Вчера майка ми и съседът ходиха да разчистват от бурени едно място, което се намира точно зад нашата къщичка. Там преди години имаше къща, но след като бабата, която я обитаваше умря, децата и’ продадоха местенцето, а новият собственик бутна старата къщичка и след като не построи нищо остави мястото да буренясва и да се превръща в обиталище на змии и гущери. До вчера наричахме това място змиярника, макар че не бяхме виждали змиите, просто то беше змиярника на квартала, само по предположение, но вчера майка ми видя новата господарка на някогашния малък съседски двор – била тъмна на цвят с бяло коремче и жълта украса. Не разбирам от змии, пък и тази не съм я виждала, затова не мога да ви кажа каква е, но майка ми беше ужасена. Беше я видяла на метър от себе си в една обърната стара саксия и непрекъснато повтаряше, че носила сърп с дълга дръжка и би могла да я убие, но просто не могла да помръдне, едва след като се успокой каза, че за нищо на света не може да убие друго живо същество, пък и дори и такова, което я ужасява, както една змия. За това и’ вярвам. Тя лови паяците в ръка и ги хвърля на вън, дори като види хлебарка ме вика аз да я настъпя.

Тази сутрин викнахме един човек с трактор, който да почисти мястото. Половин час по-късно майка ми отиде да провери как е свършил работа и отново видя змията. Каза ми, че се е премятала ГОРКАТА да си търси къщичката. Беше ми странно, че хем я е страх от змии, хем съжаляваше, че е разрушено обиталището и’.

А вчера ходихме да купуваме преперат срещу змии, някаква жълта прах, която мирише отвратително.

Когато се успокой от шока причинен от двете срещи със змиите, майка ми си намери философско обяснение на случките. Каза, че не са я нападнали, защото са и’ себеподобни. Майка ми по китайския зодиак е ЗМИЯ.

В източните култури змията е символ на мъдростта, а при нас е символ на злото. Тя е изкусила Ева да отхапе от ябълката на познанието и е наказана от Бога да се влачи по корем и да бъде мразена от хората, затова че са изгонени от райската градина.

Тук във връзка с интуитивното ми развитие трябва да кажа, защо се случи това. И веднага ми идва най-рационалният отговор. Ами защо мястото е подходящо за дом на змии: има бурени, има камъни и има вода; просто прекрасен змийски дом.

Сега е време за ирационални обяснения. Но нещо не ми идват, затова ще си измисля нещо, а вие ще се направите, че вярвате в моята интуиция.

Значи понеже змията е символ на мъдростта тя се е заселила наоколо, за да ми предаде някакво съобщение и понеже аз не съм Хари Потър и следователно не знам змийски език, то тя е решила да ми каже нещо чрез човек близък до змийския род, в случая моята майка, която е от китайската зодия ЗМИЯ, а посланието и’ сигурно е да си събирам багажа, да хващам пътя към България и да си карам приятно лято под сянката на лозите в двора или пред компютъра с любимият ми блог.