avatar

Пълна промяна или парад на суетата

Тъй...гледах си днес Пълна Промяна и изведнъж нещо ме осени. Няма предаване, в което жените не са си направили ОГРОМНИ гърди. И това малко ме притесни. Пластичните хирурзи може и да не направят лицата им идеални, но със сигурност им слагат огромни подплънки.

Днес подмладяваха жена на възраст. Няма да пиша за нея, защото по никакъв начин не искам да я обидя или каквото и да е, освен това я бяха направили, няма спор. Не е тя причината за поста, а това че гърдите и бяха абсурден размер.
Да не говорим, че изрусиха може би 10-та участничка.
Не съм някаква натуралистка или нещо подобно, но... някак си ми е обидно, че всички жени попаднали в това предаване биват изрусени,  надути като балони и с удължени коси. Много харесвам руси жени (и мъже впрочем), харесвам и пищни форми и дълги коси и огромни маникюри. Абе всичко красиво и чаровно ми харесва :)

Това което не харесвам е всички да изглеждат еднакво. Не ми харесва да няма разнообразие. Не ми харесва, че нямаше жени с къси коси, с тъмни коси, или с умерен размер подплънки. Ясно ви е че съм с тъмна и сравнително къса коса, ама не е това проблемът. Така де, колкото по-малко изглеждащи като мен, толкова по-сладка ставам. Ама, някак си ми е мъчно като гледам как втълпяват някакъв стереотип в главите на населението. Хайде дългата коса е по-ефектна от късата да кажем, но защо точно руса? И особено ме притесняват гърдите. Ми то...това и в природата е някаква абсолютна рядкост. Ми те са като балони, като волейболни топки, като...не знам. Огромни са!!!
Чудя се дали по този начин жените не се стремят да компенсират ниското си самочуствие. Ако да, ми е много тъжно. Защото...оф, не знам.

Може и да реагирам малко емоционално. Това шоу трябва да открива израз на вътрешната красота на жените и да поправя това което природата е решила да сгреши. А те...те ги правят еднакви. Всичките приличат на фолк-певици. Да, фолк-певиците са хубави, нагласени, няма спор. Но може ли един обикновен човек да има тяхното тяло. Може ли да се справи с него, да го гледа и гласи. Или ще му се порадва няколко месеца и после ще му натежи. Показваш голямото си сърце или се криеш зад големите си гърди? Това ми е въпросът.

Не е ли странно, че жените със силикон толкова лесно показват гърдите си и позволяват на хората да ги пипат? А за мен това е нещо толкова лично.Може и аз да съм сбъркана. Ама все пак ми е странно. Става ли силикона/имплантите част от тези жени или стават камуфлаж за сдобиване на внимание и скриване на липсващата вътрешност?

Далеч съм от мисълта да обобщавам и заклеймявам. Смятам, че в много случаи имплантите са нужни и полезни. Но размерът има значение....

Колкото до Пълна Промяна, мисля че правят нещо много хубаво връщайки самоувереността на толкова много хора. Знам че не те избират промените-жените сами си ги избрат. По-скоро се дразня на психологията зад огромните размери и русите коси.

А да, и другото което безумно ме дразни е начинът по който им оправят зъбите. Слагат им коронки. За незапознатите, това значи изпилване на зъба и залепване от горе на идеалните бели и керамични зъбки. Убиват твоят зъб, за да ти сложат порцелан. В случаи, в които зъбът и без това е умрял, ок. Мисля че така има по-голяма шанс зъбът да оцелее и да не се чупи. Обаче на здрави зъби? Ето това за мен е огромен грях. В името на суетата да си умъртвиш зъба, да го изпилиш и да му сложит отгоре по-бели и по-прави керамични корони. Много ме отвращава.