avatar

Прошка

И тъй, мили ми приятели, днес е Прошка. Това е един от дните в годината, наред с Великден, Нова година и рождения ми ден, в които си правя равносметка и се замислям, защо, аджеба, такива дни съществуват.

Никой от нас не е безгрешен. Това е ясно. Гледайки себе си, аз съм доста грешен човек, а по някога с постъпките си се чувствам още по гаден и долен. Сещам се за всички хора, които съм наранил. Всички хора, които съм пренебрегнал по една или друга причина и най-вече за тези, които изгубих безвъзвратно, без да имам шанса да помоля за прошка или да им простя.

Мисля си, че Прошката е един хубав семеен празник, който ни напомня да обърнем внимание на близките си човеци и да се постараем следващата година да бъдем по-добри към тях, въпреки че винаги се случва да прегрешим, да ги разочароваме или дори да ги нараним.

Бих искал в този ден за искане и даване на прошка да помоля всеки един от вас, че и тези, които нямат връзка със сайта, за опрощение на прегрешенията ми към него и да се постарая да затворя раните, които съм му сътворил.

Прощавайте, приятели, и да ви бъде простено!