avatar

Поздрави от 16тия етаж

Здравейте, здравейте
Вече от около седмица живея в Пловдив. На Дунав 4 по точно. Един огрооомен блок и моята гарсониера-лукс е на 16тия етаж и е със северно изложение :) Всеки който влиза в Пловдив от изхода за София минава покрай мене. Засега живееме само аз и Марито. По-късно очакваме коложките, които в момента са в Америка. Иначе за една семица изгледахме доста филми, обиколихме горе долу квартала, отидохме 1 път пеша до университета и се върнахме много пъти отново пеша (намираме се на 20тина минути вървене от новата сграда на ПУ, където са ни по принцип занятията). Поутрепахме доста комари.(да му се невиди как могат да летят на такава голяма височина гадовете). Изхвърлихме през терасата доста миризливки (това са ония гадни бубулечки, които не смееш да убиеш, защото ще ти усмърдят душичката), и се опитвахме да улучим бягащите хлебарки, които почти винаги успяваха да ни излъжат. А да не ви говоря за паяците, които с удоволствие ни помагат в изтреблението на пълзящата сган :) Отидохме и ядохме в близката кръчма с още 10на човека. После след като някой от тях си тръгнаха се оказа, че 10тина лева от сметката са се изгубили. Бях доста пъти в университата напразно, поради отсъствието на преподавателите. А и доста пъти те закъсняха. Вчера пък на лекцията по Разпределени приложения, един колега се спъна в кабела на разклонителя, той се извади и докато преподавателя се опитваше да го вкара отново се чу ПУК, появи се искра и гръмна бушона на 4тия етаж на университета, че чакахме да го оправят и да продължим лекцията (без ток не можем, защото слайдовете се проектират на едно пано).... Абе такива работи около нас. Сега съм на упражнение по Компютърна лингвистика и учим някакви регулярни изрази. Но аз вече го изкарах и сега очаквам Марито да свърши педагогика и да мине да ме забере да си ходим.

Изкарах си и карта за градски транспорт най-накрая.Вече пътувам свободно за 30 за билетче стотинки в рамките на града... Еййй студенстки живот да му се невиди. Бях го забравил какво е :) Ама си е весело де.

Забравих да спомена че, леглото ни е разположено в кухнята на гарсониерата  и че хладилника(стар Мраз) бучи буквално като пералня и не можахме да заспим първата вечер. Сега хладилника се намира на терасата и вече спим по-спокойно :)

Ами това стана с мен от последния ми постинг. Може и още да има, но карай. Очаквайте следващи включвания.