avatar

Писмо от Америка

Ето какво открих в пощенската си кутия, като се прибрах рано тази вечер. Едно писмо, пуснато на 31.05.2006 г. от подател:

Vega Nedelcheva (Bratovchedkata, моята ;) - б. мене)

708 Ocean Ave

Ocean City, NJ 08226

USA

Споделям го с вас, едно към едно в правопис и пунктоация. С някои дребни мои вметки ;)


К'во ста'а, пич???

Пъпросът, който ще ти задам може и да е малко излишен, но нищо – Някога случайно да съм ти споменавала колко много мразя Америка?!? Скапаният Ocean City се е променил само в две насоки – цените са се вдигнали и са бутнали няколко къщи. Иначе е същото. За съжаление все още не съм ходила да видя океана, а и както изглежда май нямам желание. От една страна ми е депресирано и нещастно, а от друга малко развълнувано – абе и аз не знам как се чувствувам.

Пътуването до тук ми беше малко кошмарно. Разбира се за да ми е гадно летяхме с Боинг, а за да ми е още по-гадно полета беше 10 часа (7 – б. мене). JFK е най-мръсното и ужасно летище, което съм виждала! И служителите му са ужасни! А пък авиокомпания MALEV са отвратителни! Всички стюардеси са стари и ужасни и техният английски значително се различава от моя, което доведе до няколко незначителни обърквания. Най-голямо възмущение, обаче, изпитах, когато за закуска ми сервираха сандвич с чушки! (единственото нещо, което Вега не яде е чушки и .е.и – б. мене) Просто тогава ме изгубиха като клиент! При това за цял живот!

От Будапеща до Ню Йорк пътувахме с много руснаци на борда. Най-забавното беше, когато стюардесите зачезнаха нанякъде и ги отняма едно известно време. Руснаците се преориентираха към алкохола и от там можеш да се сетиш какво стана. Неповторимо изживяване!

Друго какво да ти кажа? За два дена се показах на слънце и изгорях на очила. В момента съм като енот в лицето! Благодарение на сланините, които трупах цяла зима, сега имам невероятна маскировка! Никой не ми вярва, че съм европейка, а не американка! От местната храна досега ядох два чипса и една салата и разбира се вече имам разтройство! Също така не мога да си обясня защо като дойда тук почва да ме боли всичко и навсякъде?!? Най-нещастното е, че започва изведнъж и не спира цяло лято!

Вече обмислям вариант за бягство от острова!!! Проблема е, че немога да се добера сама до Ню Йорк! Всъщност мога до там, но от там до летището нямам представа как ще стане! Това ми е най-голямата мъка и болка! Предполагам, че в момента се подхилкваш (верно е – б. мене), но ситуацията е доста сериозна имайки в предвид изключително добрата ми ориентация! (добра е с ирония – б. мене) А и вероятността да се прибера в Дубай винаги съществува!

Още по-нещастна ме прави липсата на Иван! (Смехи – б. мене) Незнам защо! Просто ми липсва и ми е ужасно като знам, че е толкова далеч от мен! И ти ми липсваш, но не по този начин. Абе-е-е глупости от всекъде!

Искам да ми напишеш писмо! Всъщност искам много писма! Искам да ми разказваш за всичко, което се случва там, за да не се чувствам изолирана тук! И снимки искам да ми пратиш! Ако можеш и ти да се изпратиш насам ще бъде много добре!

Май това е засега! И да пишеш ей! Много те обичам и много ми липсваш!щ

Много цунки


Вега!


708 Ocean Ave

Ocean City, NJ, 08226