avatar

Относително,за времето

Историците твърдят,че Васил Левски е казал или написал някъде:”Времето е в нас и ние сме във времето”.За втората част съм напълно съгласен,за първата не съвсем,просто ме кара да мисля,пък на мен това не е от най-любимите ми занимания.
 Айнщайн по късно в теорията за относителността,също е казал нещо за времето,но по това време мен ме е нямало на този свят и немският не го владея много добре.
 Много години след него,някои твърдяха че “Времето е тяхно”,оказа се че не е точно така.Други пък настояват”Бъди в крак с времето”-Е как да бъда с нещо в крак като още  не е доказано че времето има крака.
 Трети твърдят,че “Времето е пари”.познавам много хора,които имат предостатъчно време и недостатъчно пари и по малко от другите които имат пари,ала нямат време.
Нито едните могат да продадат времето си,нито пък другите да го купят по някакъв начин.
  Не си спомням но някъде бях чел хипотеза,че времето е константа,а ние се променяме спрямо него като се движим в различни пространства и измерения.Нещо подобно като да седиш в неподвижен влак и да гледаш движещ се през прозореца,в теб се поражда чувство,че и ти се движиш.Само,че уточняват че не можеш да попаднеш два пъти в едно и също пространство и измерение.Понякога си мисля,че ако има възможност да се върнем някакъв начин назад,за да поправим някаква грешка,то оттам нататък така ще се развият нещата че пак ще допуснем същата грешка.
Ако се облека като ученик и по някакъв начин успея да събера съучениците си и отидем в класната си стая,едва ли ще изглеждам по млад в очите на днешните ученици.
Виж леко смахнат може би,но това е относително,ако попитаме последните нищо чудно да се окаже че те са нормални,а не ние.За тях казват,че били деца на бога, етогава ние на кого сме-на майката земя ли?
Ето,че пак стигнахме до Айнщайн:
Един затворник казва на друг:
-Сега разбрах теорията на относителността.Ето ти седиш,а аз стоя но и двамата лежим.
 А М.Енде в книгата си  “Момо”разказва,че има  едни малки сиви човечета,които крадат времето ни.