avatar

Некореткно отношение според мен


При посочен e-mail  за контакт естествено няма да хукна да задавам на място въпросите си, особено както имам алергия към намусени служители.

Мисля, че имам достатъчна езикова култура за да напиша официален e-mail. Задавам съвсем конкретни и ясни въпроси, които не мисля, че биха затруднили който и да било от служителите (напр. подробности за дадена услуга, цени и пр.).

Тогава някой може ли да ми обясни защо по дяволите голяма чат от фирмите не благоволяват да ми отговорят? Щом съм си направила труда да им пиша да ги питам нещо, значи са ме привлекли като потенциален клиент.

Но определено с такова отношение автоматично ги отписвам да използвам услугите им.

Ето два съвсем пресни случая:

* Преглеждах офертите на различни сватбени агенции и консултанти. Повечето бяха поместили цените на услугите в сайтовете си. Но две фирми, които ми харесаха, не бяха. Преди две седмици им писах мейли да ги питам повече подробности за самите услуги и и евентуални цени. До днес - ни звук, ни стон...

* Поръчах си онлайн дебитна карта, която трябва да получа чрез куриер, когато е готова. По стечение на обстоятелствата не съм на адреса, който съм посочила за получаване на картата (а няма как освен лично да я получа). В регистрационната форма има посочен е-mail адрес за връзка в случай на проблем. Писах им, обясних положението и питах как в такъв случай мога да си получа картата. До сега никакъв отговор. Добре, че ми се обадиха от куриерската служба да се разбера с тях...

Наистина ми е непонятно. Така ли се печелят клиенти? Така ли се задържат клиенти? На това ли му викат пазарна икономика?