avatar

МОНК

Жал ми е, че никой не пише за сериали. Досещам се защо - рядко май някой има време да гледа сериали. Сигурно само аз и бабите песнионерки! =) И сега ще ви разкажа за един много симпатичен сериал!

http://accel5.mettre-put-idata.over-blog.com/0/11/32/62/aout-2/monk-entete-2.jpg


Бившият полицейски детектив Ейдриън Монк (в ролята Тони Шалуб), чиято фотографска памет и изключителна способност да забелязва и най-малките детайли го правят легенда, страда от силно психическо разстройство и множество фобии след неразкритото убийство на жена му Труди през 1997 г. Освободен от полицията на Сан Франциско, той работи като частен детектив и консултант при по-заплетените случаи. Монк се надява да убеди бившия си шеф капитан Лиланд Стотълмайър (в ролята Тед Ливайн) да го върне в полицията. Стотълмайър, който на моменти се възхищава, на моменти се ужасява от ексцентричността на Монк, с времето все повече се сприятелява с него. Познавайки го достатъчно добре, той има големи съмнения относно това дали Монк би трябвало да носи оръжие, например. Заместникът на капитана – лейтенант Рандъл Дишър (в ролята Джейсън Грей-Станфърд) също се възхищава и в същото време съчувства на човека, известен някога като най-добрия детектив. Въпреки всички препятствия, тримата стават чудесен екип, подпомаган от личната помощничка на Монк – медицинската сестра Шарона Флеминг (в ролята Бити Шрам).

Всъщност наистина не знам какво друго да кажа! Освен, че ме разсмива; че е Монк е забавен в странната си пароноичност и лудост. И е хубаво да се успокоиш, че има и по ненормални от теб!

Много ми хареса и основната музикална тема на сриала. Опитах се да я кача, само че не успях! Но пък можете да я чуете ето тук.

В случай че съм ви запалила - приятно гледане/слушане!