avatar

Коледна приказка

В едно общество не вървяло добре. Имало много престъпления. Хората, забързани и изнервени в ежедневието си, се отчуждавали и озлобявали – което само правело положението по-тежко. В същото време всеки търсел решение за по-добро бъдеще.

Един полицай извикал, че тъй като било зима, той се надявал да дойдат тежки снежни преспи, та хората да си останат по домовете. Това било неговото решение на проблема. Един друг пък се обадил, че Коледа наближавала и всички дружно биха могли да се молят за по-добри бъднини. Какво се случило? Хората почнали да се молят, а тези, които не били толкова набожни, просто се надявали. Всички споделяли един на друг колко прекрасен си представяли града, в който живеели и колко прекрасни неща искали да правят заедно и по отделно. С добро настроение и с любов към ближните си посрещнали Коледа и после Нова Година. След време зимата лека полека взела да се сменя с пролетта и тогава статистически данни показали, че криминалните прояви наистина били намалели. Да ти е хубаво и от това да ти става още по-хубаво! Майсторство!

Някой ми беше казал, че начина ни на мислене е в непосредствена връзка с нашето поведение и така само докато си мислим за това или онова, ставаме част от взаимовръзки и причинноследствени връзки и така създаваме реалитета, в който живеем.

Весело посрещане на празниците! Нека Бог ни дари с благоденствие, любов, здраве и мъдрост! Да сме живи и здрави, за да правим чудеса и посрещаме чудеса!